Care este pretul unui Ferrari contrafacut? Se masoara in ani de inchisoare!

Ferrari Contrafacut Toyota MR2

Soferul unui model Toyota MR2 modificat sa arate ca un Ferrari a fost arestat dupa ce a lovit masina inchiriata a unui prieten si a mintit compania de asigurari.

Adam Islam, din Essex, a declarat asiguratorului ca masina sa Ferrari contrafacuta a suferit daune considerabile dupa ce a fost lovita de un Audi A1 inchiriat, condus de Abu Khayer.

Din pacate, cei doi soferi, de altfel prieteni, au fost observati conducand orbeste inainte de coliziune, asa ca incercarea de a minti compania de asigurari si de a imparti castigul la doi a fost usor de demontat.

Frauda a fost descoperita de firma de avocati Hill-Dickinson, care a semnalizat revendicarea ca fiind dubioasa si a chemat o echipa de experti sa investigheze cauzele. Aceasta echipa, formata in special din fosti politisti, a descoperit rapid fotografii cu cei doi prieteni pe mediile de socializare. In plus, acestia au aflat ca Islam a incercat recent sa-si vanda masina pentru suma de 37.300 de dolari.

Destul de neobisnuit pentru o astfel de situatie de frauda, cazul a ajuns in tribunal fara implicarea directa a politiei.

Dupa proces, Islam a fost condamnat, pentru declaratii false, la 18 luni de inchisoare, in timp ce complicele sau, Khayer, a primit 12 luni cu suspendare si obligatia de plati toate daunele, printre care si masina inchiriata, adica mai mult de 12.000 de dolari.

Cazul a fost mediatizat dupa ce Politia din Spania a investigat o fabrica locala care transforma modele Toyota MR2 in masini false Ferrari, pe care, apoi, le vindea cu peste 43.000 de dolari bucata.

Islam si complicele sau au convins firma de asigurari sa le plateasca peste 28.000 de dolari, daune totale pentru cele doua vehicule, dupa ce au pretins ca nu se cunosc. De vreme ce masina inchiriata era asigurata de firma de inchirieri auto, Abu nu avea de plata nimic daca accepta responsabilitatea accidentului, asa ca cei doi puteau imparti linistiti banii castigati astfel de Islam.

Dupa ce Islam si Abu Khayer au pledat vinovati, si judecatorul cazului a avut ceva de spus: "Nu vad de ce organizatiile de acest fel ar trebui tratate altfel decat indivizii neorganizati".

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter