Nu a fost vandut la licitatie! A fost o gluma sau organizatorii chiar au gresit?

O serie de balbe organizatorice l-au scos din licitatie: Porsche Type 64!

Organizatorii de la Monterey Car Week nu au reusit sa vanda acest model Porsche Type 64 intr-o licitatie care s-a dovedit a fi destul de ciudata.

Inainte de inceperea evenimentului, toata lumea se astepta ca acest Porsche Type 64 sa fie vandut la un pret aproximativ de 20 de milioane de dolari, asa ca a fost o adevarata surpriza cand organizatorii au anuntat un pret de plecare de 30 de milioane.

Aceasta suma exorbitanta a fost publicata pe ecranul media al evenimentului si, pana ca toata lumea sa-si dea seama ce se intampla, pretul a ajuns la nu mai putin de 70 de milioane de dolari. Cei prezenti in sala au fost socati, asa ca si-au scos telefoanele incercand sa imortalizeze ceea ce parea sa fie cea mai scumpa masina vanduta vreodata intr-o licitatie publica. Pana la urma, nu a fost sa fie.

La doar cateva secunde dupa anuntarea sumei de 70 de milioane de dolari, licitatorul a declarat ca este, de fapt, vorba despre 13 si 17 milioane si nu despre 30 si 70. Acesta a fost momentul in care multi dintre cei prezenti au inceput sa vocifereze si sa paraseasca sala.

Au fost chiar participanti care au sustinut ca a fost vorba despre o gluma a celor de la RM Sotheby’s, prin care au incercat sa ascunda faptul ca multe dintre masinile scoase la licitatie la editia de anul acesta Monterey Car Week nu s-au vandut, in ceea ce presa a numit o "adevarata baie de sange a licitatiilor". Purtatorul de cuvant al celor de la RM Sotheby’s a negat zvonurile si a declarat ca a fost vorba despre o greseala.

"In momentul in care a inceput licitatia pentru modelul Type 64, ofertele au fost interpretate si transpuse pe ecran in mod eronat, lucru care a dus la multa confuzie in sala. Cea mai mare suma licitata a fost de 17 milioane de dolari", a declarat acesta.

Modelul Porsche Type 64 a fost inconjurat de multe controverse chiar inainte de licitatie. Masina a fost construita de Ferdinand Porsche si are sigla marcii dar, conform unor specialisti din lumea auto, aceasta este prima masina a producatorului german.

Cu toate acestea, exista si multe voci, printre care si cele ale specialistilor care au inspectat masina inainte de licitatia organizata de RM Sotheby’s, care sustin ca modelul nu este chiar un Porsche de vreme ce are parti componente de la Volkswagen, Fiat si alte cateva marci de nisa.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter