Porsche si Apple aduc sistemul Carplay special pentru modele vechi de autoturisme

Pentru ca numarul fanilor care conduc modele clasice este foarte mare, Porsche a anuntat ca impreuna cu Apple, a dezvoltat un sistem CarPlay special pentru modelele vechi de autoturisme.

Porsche si Apple aduc sistemul Carplay special pentru modele vechi de autoturisme

Toata lumea iubeste modelele clasice de la Porsche, iar dovada este ca acestea au milioane de fani. Un Porsche clasic ofera o alta senzatie de condus si te intoarce parca, la origini.

Totusi, multi soferi nu voiau un Porsche clasic deoarece existau anumite limitari, cum ar fi tehnologia disponibila la interior. Aceste lucruri s-au rezolvat acum, deoarece Porsche a dezvoltat impreuna cu Apple un sistem CarPlay special pentru modelele vechi de autoturisme.

Povestea modelului Porsche 911

Pentru cei ce nu stiu, Porsche a introdus pe piata modelul 911 in septembrie 1964. Initial, numele modelului trebuia sa fie Porsche 901, iar producatorul construise deja 82 de exemplare. Totusi, Peugeot s-a opus pentru ca avea drepturile de folosire ale acestui nume asa ca Porsche s-a vazut obligata sa foloseasca numele de 911.

Citeste si: Acestea sunt cele mai rare 5 exemplare Porsche

Primele modele 911 (Type 901/01) foloseau un motor boxer de 2.0 litri, cu sase cilindri, ce dezvolta 130 de cai putere si era racit cu aer. Nu mai este nevoie sa sa spunem ca puterea era livrata la rotile din spate.

Design-ul impresionant al masinii, care este pastrat in mare parte si in zilele de astazi, a fost realizat de Ferdinand „Butzi” Porsche, fiul lui Ferdinand „Ferry” Porsche.

De ce este atat de important noul sistem Apple CarPlay oferit de Porsche?

Dupa cum spuneam, anumiti soferi se simt limitati de tehnologie atunci conduc un model clasic Porsche. De ce? Deoarece suntem obisnuiti cu conectivitatea, iar telefoanele inteligente nu se pot conecta la sistemul audio al masinii sau nu pot oferi o conexiune Bluetooth pentru a efectua un apel telefonic in timpul condusului.

Noul sistem Porsche Classic Communication Management (PCCM) vine sa rezolve exact acest lucru si a fost dezvoltat de producatorul german pentru a inlocui sistemele originale cu dimensiuni de sloturi 1-DIN sau 2-DIN. Ambele sisteme de infotainment produse de Porsche ofera ecrane tactile de inalta rezolutie, dar si tehnologie moderna cum ar fi DAB+, Apple CarPlay sau navigatie.

Noul PCCM ofera un ecran tactil de 3.5 inch si poate fi instalat exact in slotul1-DIN, ce reprezinta un standard in modelele mai vechi de masini sport. Pentru modului de navigatie, va trebui sa cumparati un card SD, care poate fi comandat de la magazinul online Porsche Classic sau de la orice dealer Porsche.

Sistemul PCCM Plus, poate fi comandat pentru modelele Porsche 911 (996) sau Porsche Boxster (986), construite in anii 1990. Acest sistem se instaleaza in slotul 2-DIN si vine cu un ecran tactil de 7-inch. Hartile si alte update-uri pot fi instalate cu ajutorul unui card SD si comandat de la un centru Porsche. Soferii care vor vrea sa asculte muzica vor fi bucurosi sa auda ca acest lucru se poate face cu ajutorul unui stick USB, AUX, card SD sau Bluetooth. Bineinteles, PCCM Plus este compatibil cu Apple CarPlay, dar ce este mai interesant este ca acesta este compatibil si cu Google Android Auto.

Ce pret au noile PCCM si PCCM Plus?

Conform producatorului, noile sisteme Porsche Classic Communication Management pot fi comandate de la magazinul online Porsche Classic sau din centrele Porsche. Pretul este de 1,439.89 euros pentru PCCM si 1,606.51 euros pentru PCCM Plus. Instalarea acestor sistem este recomandata sa fie facuta doar le centrele Porsche.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Porsche

Newsletter