Politistii rutieri... bonus de 25% la salariu din amenzi!

Politia Romana

Politistii rutieri vor primi la salariu, de la 1 martie, 25% din valoarea amenzilor scrise soferilor care nu tin cont de legislatia rutiera. Din fericire pentru tine, scenariul nu se aplica in Romania. NU pentru ca agentilor nostri nu le-ar prinde bine ceva bani in plus la salariu si o astfel de masura nu ar aduce linistea pe soselele din Romania, ci pentru ca povestea asta se intampla in Republica Moldova.

Astfel, Executivul de peste Prut a decis sa ii motiveze suplimentar pe agentii de la rutiera si a decis sa le ofere la salariu 25% din valoarea totala a amenzilor scrise. Daca crezi ca le-a pus Dumnezeu mana in cap si se vor umple de bani iti spun ca aceasta bonificatia se va acorda o data la trei luni!

Si daca inca mai crezi ca misiunea politistilor de la rutiera este sa te incurce pe tine, iti amintesc ca agentii sunt cei care stau in troiene cu orele pentru ca tu sa nu intri pe un drum inchis...  si tot ei stau in soare, pe canicula, si au grija ca totul sa fie in regula pe drum! Iar asta e valabil si la noi, in Romania.

Revenind la bonificatia din Moldova, iti mai spun ca la calcularea stimularii financiare trimestriale se vor lua in calcul doar amenzile incasate la bugetul de stat aplicate de agentul constatator prin procese irevocabile. Masura are ca scop principal prevenirea coruptiei in randul politistilor si motivarea acestora.

Pe de alta parte, masura ii cam face pe politisti sa fie ceva mai drastici si sa nu mai inchida ochii la micile abateri din trafic. De aici.... rezulta cresterea sigurantei pe drumurile din Republica Moldova. Nu stiu cum stau moldovenii la capitolul infrastructura si nici cum pun mana pe permisul de conducere. Stiu doar ca la noi infrastructura este unul dintre factorii principali ai accidentelor rutiere.

Sa nu uitam de lipsa separatoarelor de sens, a diverselor semnalizari sau semne de circulatie care dispar peste noapte, a marcajelor sterse sau inexistente si... sigur... craterele care, odata cu venirea primaverii, isi vor face aparitia pe drumurile din Romania mai ceva ca ghioceii in gradina!

Ma intreb ce s-ar intampla daca in Romania, guvernantii ar da o astfel de lege: politistii de la rutiera sa bage in buzunar un sfert din valoarea amenzilor aplicate. Soferii ar considera ca este un abuz si apoi scenariul ar fi unul inspirat din Tom si Jerry. Sau poate... nu!

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter