Politistii din Turcia i-au copiat pe romani. Metoda de speriat soferii, pe care ai nostri "au fumat-o" demult!

Masini de politie din carton in Turcia

Turcia este una dintre tarile in care numarul de accidente este foarte mare, iar politia de la malul Bosforului cauta solutii pentru a-i face pe conducatorii auto din aceasta tara sa fie mai atenti in trafic si sa evite evenimentele rutiere nedorite.

Ultima „gaselnita” in materie a fost filmata de un grup de turisti britanici, care s-au aratat contrariati de ceea ce au pus la cale turcii. Pentru niste soferi romani obisnuiti cu capcanele politiei autohtone, metoda ar fi fost foloare la ureche, mai ales ca astfel de strategii sunt obinuite pe plaiurile mioritice. 

Revenind la subiect, turistii britanici au filmat episodul trait in turcia, in timp ce se deplasau la una dintre destinatiile alese. In zare a fost observata o masina de politie si, in mod explicabil, acestia au redus viteza si au sofat mult mult mai prudent, insa nu mica le-a fost mirarea sa vada ca soferii turci nu aveau nicio reactie.

Pe masura ce se apropiau de masina respectiva, acestia si-au dat seama ca ceva este in neregula si cand au ajuns in dreptul ei, au observat ca autoturismul oamenilor legii era de fapt doar un carton imprimat cu insemnele politiei.

Diferenta dintre cartoanele, car einfatiseaza o masina de politie din Romania si una din Turcia este ca cea a „otomanilor” avea montat un girofar, care era alimentat cu energie solara, ceea ce o facea putin mai inspaimantatoare.

 

Newsletter

Whatsapp