Politistii buni de plata. Iata cum au comis-o!

Politia Romana

Un barbat din Timisoara a scapat de o amenda pe care a incasat-o undeva in primavara, in timp ce conducea - fictiv - prin Vaslui. Asta dupa ce magistratii au decis sa anuleze procesul verbal prin care politistii rutieri l-au amendat pe sofer. Pana aici nimic nou. Am mai vorbit despre astfel de cazuri. Numai ca, de data asta, soferul nostru n-a pus piciorul in Vaslui.

Iti dai seama ce soc a avut barbatul cand a gasit in cutia postala amenda asta.

Politistii din Husi i-au scris negru pe alb cum, cu ceva vreme inainte, nu numai ca a condus pe un drum din localitate un vehicul cu tractiune animala, dar era si beat mort - avea o alcolemie de 1,41 ml alcool pur in aerul expirat - asa ca a fost amendat fara mila.

A ramas fara 9 puncte si este bun de plata: 1305 lei. Nici sotia barbatului nu a inteles ce cauta acesta in Husi cu caruta si baut asa ca, scos din sarite, omul a contestat imediat amenda.

Citeste si: Politistii rutieri... bonus de 25% la salariu din amenzi!

Magistratii din Husi, pentru ca acolo a fost judecat dosarul, au fost de acord cu barbatul si i-au dat dreptate. Asa ca au anulat amenda din dreptul lui si i-au obligat pe politistii vasluieni sa plateasca toate cheltuielile de judecata, vreo 2020 de lei. Barbatul nu este chiar multumit. El ii va face plangere penala agentului care l-a amendat si l-a pus pe drumuri aiurea.

Sefii agentului au facut si ei niste verificari si surpriza: omul era cat se poate de treaz cand a scris amenda. Intr-adevar, un barbat cu acelasi nume ca al timisoreanului a fost prins baut bine cand se deplasa cu caruta prin Husi. A fost o mica greseala cand s-a trimis procesul verbal: oamenii au gresit cu totul adresa, asa ca au trimis amenda in Timisoara.

Asta dupa ce carutasul torpilat nu a putut prezenta un act de identitate, ci le-a spus oamenilor legii doar cum il cheama. Agentul a vazut ca adresa figureaza in Timisoara, iar carutasul i-a spus ca a fost la sora sa.

Omul legii s-a pacalit si a crezut ca vorbeste despre una si aceeasi persoana, si nu ca oamenii astia doi ar fi complet diferiti. Oamenii legii inca ancheteaza cum a fost posibil atata scandal in urma unei greseli minore si mai ales... cum de nimeni nu si-a dat seama ca ar putea fi vorba despre doua persoane diferite. Cert este ca greseala asta ii va costa destul de mult pe politistii vasluieni.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter