Politist de la rutiera prins in flagrant cand lua mita, condamnat la inchisoare cu suspendare

Politist rutier prins in flagrant cum lua mita

Unul dinte cei patru politisti din Bistrita prinsi in flagrant cand luau mita, si-a aflat verdictul. Pentru ca si-a recunoscut fapta si a pledat vinovat, Dorel Greab a scapat de o sentinta cu executare si a primit trei ani de inchisoare cu suspendare.

Politistul si-a aflat sentinta chiar inainte de Craciun, dupa aproape un an si jumatate de procese. In noaptea de 27 spre 28 august 2017, agentul rutier Dorel Greab si colegul Sorin Gheorghe Ivan au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau suma de 150 de lei de la un investigator sub acoperire.

Politistii au actionat dupa numeroasele ponturi venite din partea soferilor. Dovada ca, in ziua in care au fost prinsi, cei doi nici macar nu se aflau la primul decont. Asupra lui Greab s-au mai descoperit 25 de euro si 1.525 de lei, iar ulterior agentul a recunoscut ca mare parte din suma provenea tot din mita, informeaza Bistriteanul.ro.

Judecatorii au decis sa-i fie confiscate aceste sume, iar in plus politistul trebuie sa achite cheltuielile de judecata de 2.100 de lei. Politistul mai trebuie sa presteze 90 de zile de munca in folosul comunitatii, in cadrul Primariei Bistrita sau a Protopopiatului Ortodox Roman Bistrita.

Colegul sau, Sorin Gheorghe Ivan, nu si-a recunoscut vina si mai are de asteptat pana sa isi afle sentinta. In cazul lor, judecatorii s-ar putea sa nu fie la fel de intelegatori. De asemenea, alti doi politisti de la rutiera din Bistrita au fost luati in vizor, dupa ce au existat mai multe denunturi pe seama lor chiar in luna flagrantului. Nici acestia nu si-au recunoscut vina.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp