De ce a tras pe dreapta politia britanica un sofer? Are legatura cu anvelopele masinii...

De ce a tras pe dreapta politia britanica un sofer? Are legatura cu anvelopele masinii…

A scapat usor! Conducea pe drumurile publice o masina "capcana"!

Ne-a placut povestea urmatoare pentru ca avem multe de invatat din ea. Autoritatile din Marea Britanie au tras recent pe dreapta o masina ale carei pneuri aratau atat de rau incat puteau pune, fara indoiala, in pericol viata soferului si a altor participanti la trafic.

Imaginile rezultate au fost distribuite online de „Echipa de protectie publica” a Politiei din Derby si putem observa o miniduba de culoare neagra cu cauciucul de pe partea soferului, pe fata, intr-o stare foarte proasta, mai exact cu 14 bule pe suprafata laterala a acestuia.

Nu mai e nevoie sa spunem ca nu ne intalnim prea des cu astfel de situatii, in special pentru ca majoritatea soferilor isi dau seama ca nu e normal ca asa ceva sa se intample.

Bulele despre care vorbim sunt, de obicei, rezultatul unor daune la camasa interioara a pneului, care permit aerului sa evadeze spre exterior si pot aparea atunci cand masina trece prin gropi sau curbe adanci.

Cauciucul in cauza a fost sigur compromis chiar in momentul in care au aparut primele galme sau mai degraba bule… si, de atunci, pe masura ce proprietarul a continuat sa-si conduca masina, au inceput sa apara si alte bule.

Un politist local a fost cel care a observat pneul si a tras masina pe dreapta, dupa care l-a ghidat pe sofer spre cel mai apropiat service pentru remedierea situatiei. Daca ne intrebati pe noi, nu ar fi deloc o idee rea ca proprietarul sa schimbe toate pneurile masinii, pentru ca suntem siguri ca nici celalalte trei nu sunt intr-o stare prea buna.

Ce s-ar fi intamplat daca respectivul cauciuc ar fi explodat in trafic? Nu vrem sa ne imaginam nimic special dar suntem siguri ca ar fi dus la un adevarat carambol, ceea ce inseamna riscuri serioase pentru potentialii pasageri dar si pentru ceilalti participanti la trafic.

VIDEOCLIPUL ZILEI