Pericolul ascuns al gelurilor dezinfectante lasate in masina pe perioada verii

Gelul dezinfectant a devenit un accesoriu obisnuit in masina, insa se pare ca acesta aduce si cateva pericole pe perioada verii. Ce se poate intampla daca il lasati in masina recipientrul cu gel dezinfectant? Pericolul ascuns!

Pericolul ascuns al gelurilor dezinfectante lasate in masina pe perioada verii

Pandemia de coronavirus (Covid-19) ne-a obligat pe toti sa avem mai multa grija pe ce punem mana si sa folosim gel dezinfectant ori de cate ori este nevoie.

Gelul dezinfectant a devenit un accesoriu obisnuit in masina, insa pe caldurile din timpul verii este posibil ca acesta sa fie foarte periculos. Ce se intampla atunci cand lasati un recipient cu gel dezinfectant in masina? Pericolul ascuns de care trebuie sa ne ferim!

Este recomandat sa purtam masca in masina?

Ei bine, conform doctorului Virgil Musta, sef de sectie la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, nu ar trebui sa folosim nici masca si nici manusile in masina.

Citeste si: De ce e bine, de fapt, sa schimbam filtrul de aer al masinii pe perioada pandemiei de coronavirus

Doctorul spune ca manusa contaminata este ca o mana contaminata, asa ca acestea va vor fi utile doar saca mergeti in locuri aglomerate. Solutia cea mai buna, ramane insa spalatul des pe maini sau gelul dezinfectant.

Daca sunteti singuri in masina, nu este necesar sa purtati masca de protectie. Este de mentionat faptul ca masina dumeavoastra ar trebui sa fie echipata cu un filtru de carbon activ, pentru a ne proteja in interior. Straturile acestui filtru detin carbon activ, iar agentii patogen sau bacteriile nu vor avea nicio sansa sa ajunga in interiorul masinii!

De ce este periculos un recipient de gel dezinfectant vara, in masina?

Sfatul urmator vine de la pompierii din Chicago, care au lansat un semnal de alarma pentru toti soferii si au atras atentia ca acestia sau pasagerii sa nu lase recipientele cu gel dezinfectant in masina.

Conform acestora, totul se intampla dupa ce un caz de incendiu in masina a fost semnalat de o persoana. Atunci cand au fost chemati sa stinga o masina in flacari, pompierii au constatat ca recipientul cu gel dezinfectant lasat in masina a fost cauza incendiului. Se pare ca recipientul cu gel a fost lasat pe bordul masinii, in soare, si rezultatul s-a vazut imediat.

Pompierii au facut public incidentul tocmai pentru ca soferii sa fie vigilenti si sa nu lase recipientele cu gel dezinfectant in lumina soarelui. Fiti foarte atenti! Este acelasi lucru ca si cu brichetele, pentru ca acestea pot exploda in masina, pe timp de vara.

Gelul dezinfectant este si el o substanta inflamabila si nu suntem siguri ca pagubele o sa fie acoperite de companiile de asigurari. Asa ca, pe timp de vara este important sa va dezinfectati in continuare mainile, insa nu lasati recipientele in interiorul masinii in lumina soarelui.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter