Surpriză pentru bucureșteni. S-a inaugurat prima parcare de tip park&ride. Cât costă și unde o găsești.

Park Ride Straulesti

Traficul supra-aglomerat din București le dă în fiecare zi bătăi de cap locuitorilor din cel mai mare oraș al țării. Dincolo de haosul din trafic, o problemă și mai mare este reprezentată de lipsa locurilor de parcare. Finalul de an vine însă cu o veste bună pentru bucureșteni.

Metrorex a anunțat luni inaugurarea primei parcări de tip park&ride din Capitală, aceasta fiind situată în zona Străulești, chiar la începutul Șoselei București - Târgoviște. Are o capacitate de 660 de mașini, iar prețul este de un leu pe oră.

Parcarea este construită pe patru etaje și le oferă utilizatorilor un pasaj de legătură cu metroul. Ea este destinată celor stabiliți în localitățile de la marginea Bucureștiului, care fac zi de zi naveta în Capitală pentru a merge la muncă. Astfel se dorește o decongestionare a traficului din zona de nord-vest, zonă recunoscută între șoferi ca fiind un adevărat calvar în timpul săptămânii.

"Terminalul multimodal facilitează accesul călătorilor la diferite moduri de transport: metroul, autoturism sau transportul în comun de suprafață pe liniile din Capitală sau din afara acesteia. O dată cu parcarea de 660 de locuri, va fi pus în funcțiune și depoul cu o suprafață de 11000 mp și 13 linii de garare și reparații", se arată în comunicatul Metrorex.

Autoritățile locale au mai anunțat că au în plan construirea unor astfel de parcări la toate ieșirile importante din București, acolo unde Șoseaua de Centură se intersectează cu cele trei autostrăzi. Pentru moment însă, aceasta este doar o promisiune, a cărei bază reală nu este susținută de nimic. Nu s-a făcut nici un plan, iar sursele de finanțare lipsesc. Pentru moment, mai există un alt proiect de parcare de tip park&ride la capătul Șoselei Pantelimon, însă nu este clar cât timp vor dura lucrările.

Videoclipul zilei
Sursa: Ministerul Transporturilor România

Newsletter