Omul de afaceri din Suceava care a construit primul metru de autostrada in Moldova va fi amendat de autoritati

mandachi autostrada amenda

Stefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava, care a construit primul metru de autostrada din Moldova, intre Voronet si Putna, va fi amendat de catre autoritati. Desi investitia este simbolica, „Monumentul autostrazii” urmand sa fie inaugurat pe 15 martie la ora 15, in semn de protest fata de faptul ca Romania nu are austostrazi, autoritatile au anuntat ca lucrarea s-a realizat ilegal pe un teren cu destinatie agricola a carui categorie de folosinta nu putea fi schimbata nici macar vremelnic. De asemenea reprezentantii statului considera ca afaceristul moldovean trebuie sa raspunda contraventional pentru faptul ca a realizat lucrari de constructii si amenajari rutiere fara a detine autorizatiile necesare, studiile de fezabilitate, planurile de santier plus avizele institutiilor abilitate.

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor: "Eu inteleg demersul oricarui roman, pentru ca, intr-adevar, rabdarea a ajuns la o limita si lucrul acesta nu poate decat sa ne impulsioneze si mai mult ca sa acceleram proiectele, sa modificam legislatia, sa facem proceduri mai simplificate. Inteleg demersul domnului, antreprenorului din Suceava. Nu am in program sa merg sa vad metrul de autostrada dar repet, ii inteleg demersul omului, noi lucram conform legislatiei."

Compartimentul de urbanism al Primăriei Bosanci l-a identificat pe proprietarul terenului, care nu este Ștefan Mandachi, dar despre care primarul consideră că ar putea fi un apropiat al afaceristului.

Miron spune că deocamdată NU a dispus sancționarea proprietarului sau beneficiarului pentru executarea unor lucrări neautorizate, dar acest lucru este inevitabil. 

Metrul de autostradă a fost construit în această iarnă, pe un teren arabil aflat pe raza comunei Bosanci, la patru kilometri de la ieșirea din Suceava spre Fălticeni.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter