O noua taxa pentru masinile pe benzina si motorina. Platesti aproape 2.000 de euro daca pe viitor iti vei cumpara o astfel de masina in Anglia

Masinile revin in atentia autoritatilor din Anglia, iar cei care detin automobile vor avea parte de noi taxe. Conform autoritatilor, o noua taxa pentru masinile pe motorina, dar si pe benzina, va fi introdusa. Soferii trebuie sa plateasca nu mai putin de 2.000 de euro daca pe viitor daca isi vor cumpara o astfel de masina in Marea Britanie.

O noua taxa pentru masinile pe benzina si motorina. Platesti aproape 2.000 de euro daca pe viitor iti vei cumpara o astfel de masina in Anglia

Chiar daca de ceva timp nu am mai auzit stiri despre taxele pentru masinile pe benzina sau diesel, asta nu inseamna ca nu vor mai fi introduse. Drept dovada sta decizia autoritatilor din Anglia sa introduca o noua taxa pentru automobile cu motoare termice.

Se va plati aproape 2.000 de euro in plus, pentru fiecare masina diesel sau pe benzina cumparata in Marea Britanie. Iata ce planuri au autoritatile din aceasta tara!

La ce ar ajuta noile taxe pentru masinile diesel si pe benzina din Anglia?

Ei bine, lucrurile sunt destul de interesante, iar Ministerul Transporturilor din Anglia are planuri serioase pentru a grabi dezvoltarea masinilor electrice si incurajarea soferilor sa cumpere automobile fara motoare termice.

Citeste si: 10 modele de masini diesel atat de eficiente incat uiti sa treci pe la benzinarie

Autoritatile planuiesc sa introduca taxe noi pentru cei ce cumpara masini cu motoare diesel sau pe benzina, iar in acest fel ii vor determina pe cei ce vor sa isi achizitioneze automobile sa aleaga variante electrice.

Mai mult, tot autoritatile din Anglia planuiesc sa oblige benzinariile sa instaleze si puncte de incarcare pentru masini electrice. Masura vine in ajutorul autoritatilor din Marea Britanie pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Pentru a intelege si popularitatea masinilor electrice vandute in Marea Britanie, va spunem ca doar 5% din toate automobilele care au fost cumparate nu aveau motoare termice, adica pe benzina sau motorina.

Cum planuiesc autoritatile din Marea Britanie sa incurajeze achizitionarea de masini electrice

In primul rand, va spunem ca autoritatile din Anglia vor sa interzica masinile cu motoare termice in anul 2035 sau, daca este posibil, chiar si mai devreme. Marea Britanie ia in considerarea si instalarea de statii electrice, dar si locuri de parcare speciale, pentru masinile electrice la toate obiectivele vizitate de turisti.

Totusi, se asteapta ca noua masura de a introduce noi taxe pentru cei ce cumpara masini pe benzina sau motorina, sa aduca si noi controverse. Anumite voci spun ca cei care nu-si permit achizitionarea unei masini electrice nu trebuie penalizati, asa ca trebuie sa vina si cu masuri pozitive.

Una dintre masuri pentru a incuraja cumpararea de masini electrice este sa nu se aplica TVA-ul. In acest fel, preturile vor deveni mult mai accesibile, iar acest lucru ar accelera si vanzarile de automobile electrice.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter