Nu doar samsarii dau tepe. Cum si-a inselat o reprezentanta auto clientii cu peste 300.000 de dolari

Ati crezut ca doar samsarii dau tepe? Ei bine, nu! Iata cum si-a inselat o reprezentanta auto clientii si a obtinut peste 300.000 de dolari de pe urma lor! Ce au facut acestia si de ce clientii au fost inselati!

Nu doar samsarii dau tepe. Cum si-a inselat o reprezentanta auto clientii cu peste 300.000 de dolari

Nu doar samsarii sunt implicati in afaceri murdare cu masini, se pare ca si dealerii auto le calca pe urme! Iata ce a facut o reprezentanta auto si cum au reusit angajatii sa isi insele clientii cu peste 300.000 de dolari. Au furat mai mult decat samsarii!

Cati kilometri dau samsarii inapoi la masinile second hand din Romania?

Conform unui studiu realizat de cei de la Car Vertical, se pare ca samsarii dau inapoi un numar destul de mare de kilometri, pentru fiecare masina. Valoarea medie este de peste 59.000 de kilometri, asa ca pierderile pe care le sufera si clientii sunt destul de mari.

Citeste si: Top 5 masini second hand ieftine care te vor face sa pari bogat

Mai mult, o treime din masinile second hand vandute in Romania au kilometraj fals, iar clientii platesc, in medie, in jur de 2.000 de euro pentru aceste masini. Bineinteles, pretul masinilor creste cu 15-20%.

Pretul mediu al masinilor rulate este de 12.000 euro, iar adaosul mediu pentru fiecare masina este intre 1.800 si 2.400 euro. Daca vrei sa eviti samsarii, iti recomandam 5 parcuri auto de masini second hand din Germania.

Dupa cum era de asteptat, cele mai populare modele de masini sunt ale nemtilor de la BMW, urmate de cele de la Volkswagen, Audi si Mercedes-Benz. Cea mai vanduta masina, in Romania, a fost BMW Seria 3, urmate de modelele Volkswagen Passat si Audi A4. Iata care sunt si cele mai fiabile 5 masini second hand in 2020.

Pretul mediu cel mai mare este inregistrat la modelele Mercedes-Benz, in timp ce modelele Dacia au avut un pret de 5.425 euro, iar cele de la Ford un pret de 6.328 euro.

Clienti tepuiti cu peste 300.000 de dolari de o reprezentanta auto

Un director al unei reprezentante auto a fost arestat saptamana aceasta sub acuzarea ca a furat mai mult de 300.000 de dolari de la clientii sai, dar si de la stat.

Se pare ca patronul reprezentantei a „uitat” sa plateasca taxele la stat si conform politiei, acesta a furat 319.000 de dolari de la cinci clienti si de la stat, utilizand mai multe metode. Una dintre ele includea imprumutarea de sume mari pentru a cumpara masini, pe care le vindea clientilor.

Problema era ca banii platiti de clienti nu se mai intorceau la companie, ci in buzunarul directorului. Conform politiei, directorul se oferea sa vanda si autoturismele clientilor, dar banii pe care ii primea pe ele ii baga direct in buzunar.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter