Nissan construieste primul bob de sapte locuri din lume

Nissan X-Trail Bobsleigh

Inginerii de la Nissan dau semne ca s-au saturat sa tot construiasca masini, reprofilandu-se in ultimul timp asupra sporturilor de iarna. Constructorul nipon tocmai a facut anuntul care lanseaza primul bob cu sapte locuri realizat vreodata. Acesta a fost construit avand la baza ca model de inspiratie design-ul unui X-Trail.

Ca si in cazul automobilelor, specialistii japonezi au reusit o performanta demna de invidiat si in acest domeniu, bobul reusind sa atinga o viteza maxima de peste 100 km/h. Daca in urma cu doar cateva saptamani, reprezentantii Nissan impresionau audienta de la Salonul Auto de la Montreal cu un model Rogue Warrior Concept echipat cu senile, acum a venit momentul pentru o alta creatie inovatoare si surprinzatoare.

Pentru constructia primului bob cu sapte locuri din lume, inginerii japonezi au colaborat cu producatorul de boburi Diego Menardi si cu expertul Ian Richardson. Cei doi au acumulat impreuna mai mult de 50 de ani de experienta in industria sporturilor de iarna, ajutand mai multe echipaje din toate colturile lumii sa se impuna in probele olimpice si alte competitii de anvergura internationala. Bobul cu sapte locuri a pornit de fapt de la o sanie cu patru locuri, careia i-a fost adaugata o parte frontala si faruri similare cu cele regasite pe modelul Nissan X-Trail.

Infatisarea exterioara a bobului a fost lucrata manual de specialistul Diego Menardi in atelierul sau propriu din Cortina. X-Trail Bobsleigh este capabil sa atinga o viteza maxima de 104 km/h si sa ajunga la o viteza de 100 km/h in doar 30 de secunde. La o masa totala de aproximativ 900 de kilograme, putem vorbi de o putere dezvoltata de 630 de cai putere.

Viteza este una impresionanta pentru un bob de sapte persoane, avand in vedere ca toate pistele de bob omologate de Federatia Internationala au ca limita de viteza cifra de 135 km/h. Primul bob din lume a fost construit acum mai bine de un secol, mai exact in anul 1897, in St Moritz, Elvetia, moment in care a fost infiintat si primul club de bob din lume.

Bobul s-a raspandit destul de rapid printre pasionatii sporturilor de iarna, astfel incat la Jocurile Olimpice din 1924 din Franta a fost inclusa proba de bob pentru patru persoane.

Daca la inceput, bobul era practicat doar de cei mai instariti, acum acesta a ajuns sa fie cunoscut si practicat mai in toate colturile lumii. Bobul de sapte locuri construit de cei de la Nissan si-a facut debutul pe pista olimpica din Innsbruck, cu ajutorul lui Sean Olsson, medaliat cu bronz la Jocuri Olimpice din 1998 de la Nagano.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter