Motivul pentru care un schimb de ulei la un Bugatti Veyron costa 21.000 de dolari

Bugatti Veyron reprezinta una dintre cele mai puternice insa si una dintre cele mai scumpe modele de masini disponibile. Pentru ca vorbim de o masina scumpa, ne asteptam ca si revizia unui astfel de model sa fie la fel de scumpa. Iata de ce un schimb de ulei costa 21.000 de dolari.

Motivul pentru care un schimb de ulei la un Bugatti Veyron costa 21.000 de dolari

Cand spui Veyron, automat te gandesti la peste 1.000 de cai putere si o supermasina de la Bugatti ce are un pret de peste 1 milion de euro. Nu doar masina este scumpa, ci si intretinerea ei, asa ca un schimb banal de ulei iti scoate din buzunare 21.000 de dolari! Iata de ce!

Cat costa un schimb de anvelope pentru Bugatti Veyron?

Ei bine, atunci cand vorbim despre anvelope acestea au un pret destul de piperat... un set de anvelope noi ii costa pe proprietarii de Bugatti Veyron intre 30.000 si 42.000 de euro. Vestea proasta este ca acestea trebuie schimbate la fiecare 4.000 de kilometri.

Citeste si: Top 7 cele mai scumpe masini din istorie. Absolut toate au fost create in serii limitate

Vestea si mai proasta este ca jantele masinii rezista doar pentru 2 seturi de anvelope, iar daca depasiti acest numar va trebui sa cumparati si un nou set de jante. Pretul pentru un set nou variaza intre 70.000 si 110.000 de euro. Totusi, nu uitati ca vorbim despre o masina ce costa lejer peste un milion de euro, de multe ori pretul se dubleaza.

Si asigurarea unei astfel de masini poate costa in jur de 3.000 - 4.000 de euro pe luna. Daca vreti sa inchiriati o asemenea masina pentru 24 de ore, fiti pregatiti sa platiti in jur de 20.000 de euro. Iata si ce pret au un set de anvelope second hand pentru Bugatti Veyron!

De ce schimbul de ulei al unui Veyron costa 21.000 de dolari?

Haideti mai intai sa aflam cat de des recomanda Bugatti sa schimbati uleiul modelului Veyron. Conform producatorului, este necesar sa schimbati uleiul masinii o data pe an, chiar daca ati mers sau nu cu ea.

Mai mult, Bugatti recomanda schimbul de lichide o data pe an, pentru a se asigura ca automobilul poate sa livreze performantele cu care s-a facut cunoscut si anume o viteza maxima de peste 400 km/h.

Asadar, orice cumparator de Bugatti trebuie sa fie gata sa cheltuiasca in jur de 150.000 de euro pentru a se asigura ca masina lui functioneaza perfect.

De ce costa un schimb de ulei 21.000 de dolari? Raspunsul la aceasta intrebare este destul de simplu, pentru ca nu vorbim despre o masina obisnuita! Nu uitati ca vorbim despre masini exclusiviste, pe care oamenii de rand nu si le pot permite.

Schimbul de ulei presupune demontarea barei din spate, a grilei, a puntii spate si a sistemului de franare, care este mult mai mare pe partea din spate. Nu este deloc usor sa faci o astfel de operatiune, asa ca sigur vei avea nevoie doar de profesionisti!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Bugatti

Newsletter