Microsoft a dezvoltat un sistem care ar putea opri aprinderea tigarilor in benzinarii

Articol scris de Adi S., in data de 8 Octombrie 2018

Fumatul reprezinta o problema extrem de serioasa si, in acelasi timp, periculoasa atunci cand se efectueaza intr-o benzinarie. Nu-i asa ca si voi ati intalnit de nenumarate ori oameni care sa isi aprinda o tigara in timp ce isi alimentau masina?!

Ei bine, nu e doar un gest facut din greseala, este un gest mai mult decat inconstient, care poate pune in pericol toti oamenii aflati la acel moment in raza benzinariei. Ca sa intelegeti cat de periculos este, va spunem doar ca o tigara aprinsa arde la aproape 600 de grade celsius. Ei bine, benzina are un punct de aprindere la aproximativ 300 de grade celsius.

Problema cea mai mare este ca un numar foarte mare de oameni nu reusesc sa constientizeze care este pericolul la care se supun atat pe ei, cat si pe cei din jurul lor. Daca oamenii ar constientiza cat de periculoasa poate fi o tigara aprinsa intr-o benzinarie, mai mult ca sigur ca nu s-ar mai gandi sa faca asta prea curand.

Chiar daca angajatii benzinariilor incearca in nenumarate cazuri sa atraga atentia acestor persoane cu privire la pericolul existent, nu de putine ori se trezesc nebagati in seama sau, si mai rau, ironizati.

Toate asta au dus la punctul in care specialistii de la Microsoft au ajuns sa se gandeasca si sa dezvolte un sistem de alarma care ar functiona pe baza inteligentei artificiale. Prin intermediul camerelor de luat vederi din benzinarii, acest sistem ar urma sa poata detecta gestul de aprindere a unei tigari. Atunci cand acest comportament este detectat, sistemul poate declansa o alarma.

In acest fel, cel mai probabil, cei mai multi oameni isi vor stinge singuri tigara in cel mai scurt timp posibil. Insa, acest sistem ar ajuta si angajatii benzinariilor sa detecteze mai repede aceste cazuri si sa poata actiona intr-un timp util.

Acelasi sistem s-ar putea dovedi util si in alte situatii. Spre exemplu, sistemul poate detacta izbucnirea unei batai intre cei aflati intr-un anume moment in benzinarie. De asemenea, sistemul poate declansa alarma in cazul in care considera ca un jaf este in desfasurare. Asadar, sistemul dezvoltat de cei de la Microsoft se poate dovedi util in foarte multe situatii.

Pentru moment, sistemul functioneaza doar in doua benzinarii din Singapore si din Thailanda. In cazul in care acest sistem se va dovedi util, cel mai probabil va ajunge sa fie montat si la alte benzinarii din intreaga lume.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Romania este tara tuturor posibilitatilor si atunci cand ai senzatia ca ai vazut totul, mai apare ceva, care sa-ti intareasca ideea ca pentru unii dintre concetatenii nostri orice este permis. ...
de - 25 Aprilie 2019
Ar putea sa fie un exemplu pentru toti adultii, nu doar pentru copii! O fetita de 12 ani si-a luat propria masina, un BMW de ultima generatie, din banii castigati...
de - 25 Aprilie 2019
Gropile din asfalt sunt cosmarul oricarui sofer. Sunt rare cazurile in care putem aminti despre un beneficiu al denivelarilor de pe strada, insa, o gaura in sosea i-a salvat viata...
de - 25 Aprilie 2019
Romania e tara tuturor posibilitatilor. De acest lucru ne-am convins inca o data dupa ce politistii au dat in urmarire un taximetrist acuzat ca a furat o pisica, in Bacau. ...
de - 24 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare