Mercedes-Benz a rechemat 12.799 de modele GLE si GLS in service din cauza unei optiuni de fite care afecta intreaga siguranta a pasagerilor

Mercedes-Benz a rechemat 12.799 de modele GLE si GLS in service din cauza unei optiuni de fite care afecta intreaga siguranta a pasagerilor

Iata ca nu de fiecare data nemtii reusesc sa faca un lucru bun. Este cazul celor de la Mercedes-Benz care a rechemat 12.799 de modele GLE si GLS in service din cauza unei optiuni considerata de fite, ce ar putea afecta intreaga siguranta a pasagerilor.

Acum ceva timp, scriam de primele optiuni de iluminare a siglei, care nu aratau chiar foarte bine, cel putin dupa parerea noastra. Iata ca apar si primele probleme, pentru ca Mercedes-Benz a rechemat 12.799 de modele GLE si GLS in service, tocmai din cauza unei optiuni de fite care afecata intreaga siguranta a pasagerilor.

Ce pret are sigla iluminata, optiunea de fite a celor de la Mercedes-Benz?

Optiunea de a oferi sigla iluminata nu este tocmai noua, pentru ca si nemtii de la BMW ofera grila iluminata pentru modele ca X6 sau Seria 5. Ei bine, Mercedes-Benz cere in jur de 500 de euro celor care vor aceasta optiune pe masina lor, in timp ce pentru modelele BMW suma este aceeasi.

Citeste si: Care sunt masinile produse de Audi, BMW si Mercedes-Benz care se depreciaza cel mai rapid

Chiar si cei care opteaza pentru masini mult mai scumpe pot obtine aceasta dotare. Pe un Rolls-Royce, aceasta optiune costa nu mai putin de 4.500 de euro, in cazul in care te-ai plictisit de celebra statueta Spirit of Ecstasy placata cu argint.

Asadar, iata ca nu mereu o idee de a face masina sa arate mai bine, se dovedeste a fi si buna. Totusi, iata ca nu mai putin de 12.799 de clienti au optat pentru aceasta sigla iluminata si acum au probleme.

Siguranta pasagerilor afectate de optiunea de fite de pe modelele Mercedes-Benz GLS si GLE

Dupa cum spuneam grila iluminata a creat ceva probleme pentru modelele construite la fabrica din Tuscaloosa, Alabama, intre luna decembrie 2018 si 6 februarie 2020. Campania de rechemare anuntata de cei de la NHTSA include 9.642 unitati GLE model 2020 si 3.157 unitati GLS model 2020.

Cei de la Mercedes-Benz au declarat ca au aflat prima data de problema in anul 2019, in luna de decembrie, insa nu au fost raportate accidente sau vatamari datorate acestui defect. Aparent, este o problema cu unul dintre cablurile de iluminare.

Se pare ca sistemul electric al siglei iluminate de pe grila nu a fost montat corespunzator si acesta poate afecta si chiar dezactiva functii cheie, precum directia, farul de pe partea soferului sau motorasul stergatorului. Drept urmare, riscul de a face accident creste.

Posesorii acestor modele afectate trebuie sa isi duca SUV-ul la cel mai apropiat centru Mercedes-Benz, unde un tehnician va inlocui reloca acel cablu.

Mercedes-Benz nu este singura companie care a avut probleme cu grila iluminata, pentru ca ca si cei de la Rolls-Royce au fost nevoiti sa inlocuiasca acea statueta iluminata dupa ce Uniunea Europeana a decis faptul ca asta inseamna poluare… luminoasa!

VIDEOCLIPUL ZILEI