Un exemplar de colectie Mercedes-Benz 560 SEC 6.0 AMG Wide Body scos la licitatie in SUA

Un exemplar de colectie Mercedes-Benz 560 SEC 6.0 AMG Wide Body scos la licitatie in SUA

In cazul in care va faceati planuri de reinnoire a colectiei auto pentru anul ce tocmai sta sa inceapa, suntem bucurosi sa va anuntam ca un exemplar Mercedes-Benz 560 SEC Wide Body, produs in 1989, va fi scos la licitatie luna viitoare in Phoenix, Arizona. Si nu este vorba de un exemplar oarecare. Modelul care urmeaza sa fie scos la licitatie a fost fabricat in anul 1989 si a fost modificat de catre inginerii Diviziei AMG pentru piata din Japonia.

La acele vremuri, specialistii in tuning din Affalterbach lucrau inca independent fata de Mercedes. Planul initial pentru modelul 560 SEC presupunea producerea a aproximativ o sute de exemplare, insa productia s-a limitat in cele din urma la o serie limitata care cuprindea doar 50 de automobile.

Licitatia este cu atat mai interesanta cu cat ne dam seama ca modelul expus este unul de colectie, cel cu numarul 28 cuprins in aceasta serie limitata.

Automobilul a adunat la bord un parcurs de doar 90.222 de kilometri si a fost mentinut de-a lungul timpului intr-o stare impecabila, atat in ceea ce priveste exteriorul, cat si partea de interior.

Totodata, automobilul reprezinta unul din cele sase exemplare care au fost fabricate special pentru piata din Japonia, fiind tinut pana in prezent intr-o colectie personala. La momentul cumpararii, automobilul avea un pret de pornire de aproape 200.000 de dolari, o suma colosala pentru acele timpuri.

Proprietarul initial a comandat automobilul cu un finisaj exterior din argint si cu o tapiterie interioara executata din piele neagra. De asemenea, masina a fost supusa recent unor reparatii de ordin tehnic, ceea ce o face sa se gaseasca intr-o stare perfecta.

Modelul Mercedes Benz 560 SEC de serie dispune de o unitate de motorizare V8 de 5.6 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 296 de cai putere. Avand in vedere ca modelul scos la licitatie face parte din putinele exemplare modificate de specialistii din cadrul Diviziei AMG, putem vorbi de performante si mai ridicate. Astfel, volumul motorului a fost crescut de acestia pana la 6.0 litri si, datorita modificarilor facute, aceste este gata sa livreze un numar impresionant de 385 de cai putere.

Printre modificarile facute de inginerii din Affalterbach s-au numarat imbunatatirea sistemului de franare, revizuirea suspensiei, cat si multe altele in ceea ce priveste partea estetica a automobilui, acesta capatand un plus de agresivitate. Datorita aripilor sale evazate, modelul a capatat porecla „Wide Body”.

Daca sunteti unul dintre colectionarii interesati de modelul scos la licitatie de RM Sotheby, acesta va fi expus in Phoenix in perioada 28-29 ianuarie 2016.

VIDEOCLIPUL ZILEI