Masini inspirate din lumea animalelor? Descopera care sunt acestea!

Producatorii de masini se inspira adeseori din natura atunci cand denumesc masinile lor. Animalele si masinile se potrivesc perfect! De-a lungul anilor mai multi producatori au folosit animalele pentru a prezenta noile lor creatii.

Aceste nume sunt folosite pentru a intruchipa esenta masinilor si pentru a zugravi un portret corect pentru clienti.

Mai jos am alcatuit o lista cu cele mai cunoscute masini inspirate din regnul animal. Unele sunt potrivite, altele nu, dar nu putem blama producatorii pentru ca au incercat sa dea o alta personalitate creatiilor lor.

Plymouth Barracuda

Plymouth Barracuda este o masina in doua usi fabricata intre 1964 si 1974 si trebuia numita initial Panda dar se pare ca acest nume nu a fost agreat.

Prima generatie de Barracuda nu s-a ridicat la nivelul numelui sau, ea fiind considerata mai degraba un peste de acvariu decat unul fioros.

Acesta a fost probabil si motivul pentru care s-a trecut rapid la o restilizare a masinii, iar a doua generatie a devenit un adevarat simbol al brandului.

Dodge Viper

Sarpele poate lovi cu o forta mortala, la fel si Dodge pe pista de curse. La fel s-au gandit, credem noi, si producatorii atunci cand au scos pe piata aceasta super masina sport.

Aparuta prima data ca si concept car in 1989, Dodge Viper era tot ceea ce iti puteai dori de la o masina: era provocatoare, eleganta si extrem de rapida datorita motorului V10 de 8,0 litri.

Ford Mustang

Chiar daca se spune ca de fapt numele masinii vine de la un avion, nu de la un cal, toata lumea cunoaste modelui americanilor. Anul trecut legendara masina a implinit 50 de ani iar americanii au scos la iveala noul Mustang, ce este un tribut adus celei mai iubite masini a lor.

Shelby Cobra

Masina fabricata intre 1962 si 1967 este o masina care imbina perfect proportiile cu liniile britanice si motorizarea puternica americana V8 Ford. 

Chevy Cheetah

Aceasta masina sport a fost cinstruita de catre tunerul performant al celor de la Chevrolet, Bill Thomas, si este un rival al Shelby Cobra.

Cheetah a avut tot ceea ce i-a trebuit pentru a domina cursele de masini in anii '60: suspensie independenta pe toate rotile imprumutata de la Corvette, un motor de 520 cai putere V8 si un raport perfect intre greutate si putere.

Nissan Bluebird

Nissan Bluebird este o masina de marime mijocie fabricata in 1956 si ceea ce este inedit la aceasta masina este ca fiecare generatie de Bluebird a fost folosita ca taxi, intr-o anumita forma.

VW Beetle

Este surprinzator ca Beetle este recunoscuta drept o masina de femei, pentru ca nu stim multe femei care sa fie incantate de insecte.

Masina a fost produsa intre 1938 si 2003 si, desi toata lumea o recunostea drept Beetle sau Bug, de abia in anul 1967 producatorii au inceput sa foloseasca aceasta denumire in promovarea micutei masini.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter