Masinile abandonate din Bucuresti ocupa locuri de parcare inutil! Iata cate masini ne priveaza de un loc de parcare decent!

Masina abandonata si ridicata

De cate ori nu ati vazut in cartier masini vechi pe care nu le-a mai mutat nimeni niciodata din locul in care se gasesc? De cate ori nu ati vazut zeci de rable abandonate pe locuri de parcare pe care am putea sa le folosim noi, cei cu masini functionale?

Din pacate, locurile de parcare ne sunt folosite abuziv de cei care isi uita masinile cu anii si le lasa sa rugineasca in timp ce unii cauta ametiti un loc de parcare unde sa-si lase masina fara ca cei din juri sa-l traga repede de ureche ca este ocupat sau este al lui x sau y.

Legea nr. 421/2002 este completata si modificata de Legea nr. 309/2006 si vorbeste despre vehiculele fara stapan sau despre cele abandonate pe terenuri care apartin domeniului public sau privat, sau pe terenuri care apartin unitatilor administrativ teritoriale.

Citeste si: Afla ce se intampla cu masinile noi care nu sunt cumparate!

Sectorul 1 gazduieste un numar de 1243 de masini abandonate. Dintre acestea, doar 872 au fost ridicate de proprietari, in timp ce 163 au fost ridicate deprimarie pentru ca nimeni nu a venit sa le recunoasca. Au mai ramas 208 masini pe zona sectorului 1 de care Primaria trebuie sa se ocupe pentru a elibera spatiile de parcare.

Sectorul 2 a ridicat in 2017 178 de vehicule abandonate. Nici Sectorul 3 nu a stat departe de aceasta problema si a inregistrat un numar de 92 de masini abandonate pe care le-a ridicat. Din pacate, insa Sectorul 3 sta ceva mai prost in ceea ce priveste aceasta practica avand in vedere ca areusit sa ridica cu 29 de masini mai putine decat in 2016.

Sectorul 4 a identificat 1200 de masini si a ridicat aproximativ 800 dintre ele. Fata de anul 2016, numarul de masini ridicate a fost dublu.

In Sectorul 5 s-au ridicat 100 de masini abandonate, iar in Sectorul 6 s-au identificat 179 de vehicule abandonate care au fost ridicate in totalitate.

La final, ne dam seama 2992 de locuri de parcare din Bucuresti sunt ocupate de masini abandonate care nu fac decat sa ne priveze de locurile de parcare la care am putea avea acces. Vina este a proprietarilor care nu se preocupa de aceasta problema si isi lasa masinile sa se invecheasca si sa ocupe locuri de parcare fara sa se gandeasca la posibilitatea ca acestea chiar ne-ar fi utile noua… celor care mai folosim masina si care ne blestemam zilele atunci cand ne chinuim zeci de minute in gasirea unui loc de parcare.

Te-ar mai putea interesa:

Ai loc de parcare platit la primarie? Iata ce-ti interzice Politia Romana sa faci!

Numai la Craiova se putea intampla! Iata ce au facut acesti muncitori in parcarea unui bloc! 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter