Asigurare de la Cel de Sus. Masina Patriarhului nu are polita RCA!

Patriarhul Daniel Maybach

Slujba de Sfintire a Catedralei Neamului a fost evenimentul finalului de saptamana in Romania. A nascut insa noi controverse legate de opulenta in care se lafaie mai marii Bisericii Ortodoxe Romane.

Cel mai nou scandal care vizeaza Biserica Ortodoxa Romana se refera bolidul cu care Patriarhul Daniel a sosit la slujba de sfintire a Catedralei Neamului, un Maybach S600, masina evaluata la aproape 150.000 de euro. Nu modelul in sine a nascut discutii, cat faptul ca ea nu apare in registrele CEDAM ca avand o polita RCA valabila.

Replica BOR nu a intarziat sa apara. Reprezentantii Bisericii s-au aparat si au precizat ca masina nu este in proprietatea Patriarhului, ci a fost pusa la dispozitia Bisericii de catre SPP, cu ocazia vizitei Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului.

Cei doi patriarhi au fost obligati sa foloseasca masinile Serviciului de Paza si Protectie. Patriarhul Constantinopolului, care are rang si de sef de stat, a avut asigurata prin lege protectia SPP-ului. La evenimentul de duminica, SPP-ul i-a obligat pe membrii delegatiei, cat si pe cei ai Patriarhiei, sa foloseasca masinile lor“, a explicat Vasile Banescu, purtătorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, pentru Adevarul.

Ulterior, reprezentanti ai Serviciului de Paza si Protectie au confirmat ca masina in care a fost surprins Patriarhul Daniel apartine SPP. Ei au explicat ca masina are polita RCA, dar ca, apartinand unei structuri militare, ea nu apare pe siteurile web cu acces general.

RCA este o asigurare obligatorie prin lege, iar soferii prinsi fara polita RCA valabila sunt amendati cu 2.000 de lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter