Masina electrica scoasa la imprimanta 3D? Din 2019 se gaseste pe piata. Cat costa si cate piese are in componenta?

LSEV masina electrica

Daca ai putea sa inchizi ochii, sa-ti imaginezi un automobil, sa-i deschizi si sa ai in fata ta masina mult visata, care ar fi aceasta? Eu as vrea un Porsche… dar vorba romaneasca spune ca mai e mult pana departe, asa ca ne limitam la ale noastre. Si totusi… nu-mi vine sa las subiectul asa, in coada de peste, prin urmare am sa va rog la final sa facem un joc. Macar asa de dragul vremurilor de mult apuse in care ne placea sa ne imaginam.

Pana va spun eu ce joc ne jucam, am sa va povestesc despre imprimanta 3D care iti printeaza… o masina electrica. Acest automobil va intra pe piata incepand cu anul 2019, iar pretul este destul de decent pentru o astfel de masina conectata la cel mai eco si nou sistem de propulsie.

Masinuta electrica printata de imprimanta 3D se va numi LSEV si va fi confectionata din mai putin de 100 de piese. Cine s-ar urca in asa ceva? Un automobil construit din atat de putine componente? Va fi oare sigur? Va fi rezistent? Eu ma intreb daca ar supravietui gropilor din Romania, dar asta este alta poveste pe care nu o dezbat acum.

LSEV va fi produs de XEV Limited, o companie originara din Hong Kong. XEV Limited are un centru de proiectare in Italia, in timp ce baza de productie este in China. Compania a anuntat ca masina printata 3D va pleca spre clientii teritoriului european si asiatic, abia apoi isi va urma cursul spre alte locatii in care este dorita.

Pretul unei astfel de masini este de 10.000 de dolari si are o inaltime de 1.5 metri. Greutatea maxima ajunge undeva la 450 de kilograme, iar viteza maxima ii este limitata la 70 de kilometri/ora. Avand in vedere ca este o masina electrica, trebuie sa mentionez si autonomia dupa o incarcare completa: 150 de kilometri.

Compania a construit o imprimanta 3D special pentru a realiza aceasta masina, iar schitele si partea tehnica au fost gandite de aproximativ 50 de ingineri.

Si acum sa ma intorc la ce voiam sa facem la inceputul articolului: sa jucam un joc micut. Mai tineti minte ca pe vremuri ne imaginam ca vom conduce sau ca vom face fel de fel de lucruri? Pe urma impartaseam gandul cu toti prietenii nostri si ne amuzam. Acum va propun urmatoarea chestiune: imaginati-va ca exista o imprimanta 3D care va poate oferi masina mult dorita. Fara sa platiti nimic. Care ar fi automobilul preferat si de ce tocmai acela? Eu v-am zis la ce visez, e randul vostru sa-mi spuneti intr-un comentariu.

Newsletter

Whatsapp