Masina ARO care i-a apartinut lui Ceausescu s-a vandut la licitatie pentru o suma imensa

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca a reusit, in sfarsit, sa vanda masina ARO care i-a apartinut dictatorului Nicolae Ceausescu.

Masina ARO care i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu a fost scoasa la licitatie de ANAF si a fost vanduta cu 189.180 lei (aproape 40.000 de euro). Pretul este o adevarata surpriza cu cat masina fusese initial evaluata la 137.500 lei, iar la prima licitatii nu si-a gasit cumparator, astfel ca pretul de pornire a scazut.

Licitaţia a fost reluata in data de 18 decembrie 2019, pretul de pornire fiind diminuat conform prevederilor legale cu 25% fata de pretul de evaluare, respectiv 103.125 lei. S-a dovedit ca lipsa ofertelor in prima licitatie a fost o incercare de siretlic a celor interesati, pentru a scadea pretul masinii. La a doua licitatie s-au inscris cinci ofertanti, care au supralicitat 16 pasi. Masina a fost vanduta in cele din urma cu 189.180 lei.

Masina este un ARO 304, de culare gri, fabricat in 1977, cu 72.453 km la bord. Ea a fost construita special pentru a fi folosita de dictatorul Nicolae Ceausescu la vizitele altor inalti oficiali si la deplasarile prin tara. Ulterior ea a intrat in posesia omului de afaceri Ovidiu Tender, iar mai apoi a fost pusa sub sechestru de ANAF.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter