Lista cu toate problemele pe care le poate avea un Volkswagen Golf 5

Lista cu toate problemele pe care le poate avea un Volkswagen Golf 5

Volkswagen Golf 5 ramane un model foarte popular, insa nu trebuie sa uitam faptul ca este si destul de vechi. Pentru cei ce vor sa cumpere un astfel de autoturism, am facut o lista cu problemele pe care le poate avea un Golf 5.

Modelul Volkswagen Golf ramane cel mai popular al producatorului, iar asta putem vedea si pe strazile din Romania. Sunt foarte multe astfel de autoturisme prezente pe strazi, de la Volkswagen Golf I pana la Golf 8. Astazi insa, vom vorbi despre Volkswagen Golf 5.

Totusi, nu trebuie sa uitam faptul ca modelul Golf 5 are o varsta, asa ca problemele la aceste masini incep sa apara. Pentru cei ce vor sa achizitioneze un astfel de hatchback, am facut o lista cu problemele care apar la aceste modele.

Cand a debutat Volkswagen Golf 5?

Lista cu toate problemele pe care le poate avea un Volkswagen Golf 5

Volkswagen Golf 5 sau a 5-a generatie a cunoscutului hatchback a fost prezentat in anul 2003 la Salonul Auto de la Frankfurt, iar productia s-a incheiat in anul 2009.

Comparata cu a patra generatie, Golf 5 oferea o suspensie imbunatatita, un sasiu ce primise si el imbunatatiri, dar si un volum ar portbagajului mai mare cu 20 de litri. Totusi, a cincea generatie a primit numeroase critici pentru materialele ieftine folosite pentru interior si mai ales pentru bord.

Citeste si: La cati kilometri se rupe, de fapt, distributia masinilor Volkswagen: Golf, Passat sau Jetta

Se pare ca aceasta a fost o decizie a Volkswagen Group care voia cumva sa diferentieze modelul mai scump Audi A3, fata de varul „mai ieftin” VW Golf.

La capitolul motorizari, Golf 5 a fost oferit cu motoare in 4, 5 si 6 cilindri, conectate la cutii de viteze manuale si automate. Modelul Golf GTI a fost oferit cu un motor de 2.0 litri FSI, ce ofera 200 de cai putere si 280 Nm.

Pentru ca voia sa atraga noi clienti catre acest model, Volkswagen a oferit si modelul Golf GT, disponibil cu un motor pe benzina dar si cu unul diesel. Motorul de 1.4 litri pe benzina oferea 170 cai putere, la fel ca motorul de 2.0 litri, diesel. Golf GT a fost de fapt un model entry level care oferea mai mult putere.

R32 reprezenta cea mai puternica versiune si venea cu un motor V6, de 3.2 litri, ce dezvolta 250 cai putere si 320 Nm. Conectat la o cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj (DSG) ce livra puterea cu ajutorul unei tractiuni integrale, Golf R32 putea accelera de la 0 la 100 km/h in doar 6.2 secunde, in timp ce viteza maxima era limitata electronic la 250 km/h.

Daca totusi vrei sa cumperi un Volkswagen Golf 8, trebuie sa stii care este diferenta de pret dintre Romania si Germania!

Ce probleme are un model VW Golf 5

Lista cu toate problemele pe care le poate avea un Volkswagen Golf 5

Iata ca am ajuns si la lista de probleme ale modelelor Volkswagen Golf 5. Nu uitati ca vorbim despre o masina ce are 17 ani vechime, asa ca timpul isi spune cuvantul. Am ales modelul cel mai popular, echipat cu un motor 1.9 diesel, ce dezvolta 105 cai putere.

In primul rand aducem in discutie problema de la motoarele diesel Volkswagen si anume axul cu came, care dupa un timp va trebui inlocuit. Turbina va da si ea batai de cap, la fel ca si injectoarele sau supapa EGR.

Mare atentie si la praguri, pentru ca rugina isi face si ea aparitia. Atunci cand decideti sa cumparati un VW Golf 5 second hand, primul lucru pe care sa il verificati sa fie pragurile si pasajul aripilor din fata, deoarece acestea sunt foarte expuse!

Daca porniti masina si atunci cand apasati ambreiajul se aud zgomote, trebuie sa stiti ca sunt probleme cu rulmentul de presiune si volanta. Este un semn clar ca kitul de ambreiaj va trebui schimbat!

O alta problema apare atunci cand martorul ABS se aprinde in bord. Nu este ceva nou pentru modelele Golf 5, iar de regula se va aprinde si martorul ESP.

Pentru ca vorbim despre un model invechit, vom adauga si inlocuirea suspensiei sau a discurilor de frana. Si aceste piese se adauga pe lista noastra cu probleme.

VIDEOCLIPUL ZILEI