VIDEO: Lexus NX - prima masina echipata cu roti sculptate in gheata

Lexus NX Ice Wheels

Dupa lansarea unui skateboard plutitor la mijlocul verii din acest an, cei de la Lexus vor sa ne surprinda din nou. De data aceasta cu primele roti din gheata montate pe un automobil ... care chiar functioneaza. Astfel, Lexul devine primul constructor din lume care isi echipeaza un model, crossover-ul NX, cu un set inovativ de jante si anvelope din gheata. Producatorii niponi au apelat pentru realizarea acestui proiect la specialistii de la Hamilton Ice Sculpture, firma cu peste 35 de ani de activitate in domeniul sculpturii realizate in gheata.

Rotile reale cu care era dotat in mod normal crossover-ul NX au fost supuse unei scanari cu laserul inainte de inceperea proiectului, tocmai pentru ca cele sculptate in gheata sa respecte fiecare detaliu al originalului.

Acestia au petrecut aproape trei luni doar pentru etapele de cercetare, proiectare si testare pana la momentul in care au demarat efectiv lucrarile de constructie a rotilor. Pentru realizarea fiecarei roti, sculptorii au avut nevoie de nu mai putin de 36 de ore.

Masina in sine a fost inghetata timp de trei zile la temperaturi de minus 30 de grade Celsius, in timp ce rotile au stat „la rece” pentru cinci zile. Pentru ca rotile sa poata suporta greutatea totala a masinii, care nu e deloc de neglijat, acestea au primit insertii de policarbonat.

Pentru un plus de imagine si de efect in randul privitorilor, rotilor le-au fost inserate LED-uri de culoare albastra.

Richard Balshaw, directorul la nivel global al Lexus, nu a intarziat sa-si laude compania: „Crearea a ceva spectaculos si la care nimeni nu se poate gandi este ceea cu ce ne ocupam noi la Lexus. Am reusit sa cream in ultimul timp cateva proiecte pe care nimeni nu le credea posibile, cum ar fi skateboard-ul plutitor, automobilul reciclabil realizat din carton numit „masina origami” sau acest prim set realizat vreodata in lume de jante si anvelope sculptate in gheata. Toate acestea demonstreaza capacitatea noastra de a folosi cele mai inalte tehnologii si de a ne a arata maiestria prin atingerea unor rezultate uimitoare. Si asta nu doar pentru crearea unor prototipuri unice in lume cum ar fi acestea, ci mai ales in fabricarea automobilelor noastre”.

Desi imaginea masinii cu roti de gheata pare rupta din tiparele unor povesti futuriste, aceasta chiar a mers pe strazile din Londra. Totusi, va recomandam sa utilizati rotile sculptate in gheata doar pe parcursul iernii, cand temperaturile sunt cu mult sub zero grade.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter