LEGO Technic Bugatti Chiron a ajuns si in Romania

Bugatti Chiron este un model care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare la aceasta ora, insa astazi vorbim despre un model Chiron cu totul si cu totul special, reprodus in marime naturala din piese LEGO!

LEGO Technic Bugatti Chiron a ajuns si in Romania

LEGO Technic Bugatti Chiron este, fara doar si poate, o constructie impresionanta, realizata din piese LEGO Technic, care reproduce in marime naturala supercarul Bugatti Chiron. Masina realizata din piese LEGO este o creatie a proiectantilor si constructorilor LEGO, care se pot lauda cu aceasta ocazie si cu o serie importanta de premiere.

Spre exemplu, trebuie mentionat inca de la bun inceput ca ceea ce vedem este o masina realizata in intregime doar din piese LEGO, fara a se folosi adezivi. Mai mult decat atat, modelul este complet functional si autopropulsat, putand sa gazduiasca chiar doi pasageri!

Daca va intrebati de cate piese LEGO a fost nevoie pentru a putea fi dus la bun sfarsit acest proiect, va spunem ca aceasta constructie integreaza peste 1.000.000 de piese LEGO Technic. In plus, mai vorbim si despre 2.304 motoare, 4.032 roti dintate si 2.106 osii LEGO Technic.

Motorul de 1.5 tone genereaza 5.3 kW/CP si un cuplu maxim estimat la nu mai putin de 92 Nm. In aceste conditii, putem vorbi chiar si despre o viteza care poate depasi 20 km/h, ceea ce este mai mult decat impresionant daca stam sa ne gandim ca vorbim despre o masina realizata din piese LEGO!

Specialistii din cadrul LEGO au folosit pentru ducerea la bun sfarsit al acestui proiect nu mai putin de 58 de tipuri de piese fabricate in mod special pentru realizarea acestui model. De asemenea, pentru realizarea acestui proiect, cei de la LEGO au creat pentru prima data noi tipuri de caramizi transparente LEGO Technic, anumite piese ale masinii fiind construite exclusiv din caramizi si piese LEGO Technic.

Lena Dixen, vicepresedinte in cadrul Departamentului de Marketing al Grupului LEGO, a oferit si primele declaratii pe acest subiect, sustinand ca “prin aceasta masina in marime naturala creata cu piese LEGO Technic au fost impinse limitele imaginatiei”.

Lena Dixen mai transmite cu aceasta ocazie ca finalizarea proiectului li se datoreaza atat proiectantilor LEGO Technic, cat si specialistilor din cadrul fabricii Kladno din Cehia, cea care construieste si modelele impresionante pentru magazinele LEGO si panourile LEGOLAND, acestia “reusind cu succes atat sa recreeze formele emblematice ale modelului Chiron, cat si sa faca posibila conducerea acestui model”.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI SECOND HAND IN 2020
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: McLaren

Newsletter