Productia Land Rover Defender a fost oprita oficial, ultimul exemplar vandut cu 550.000 de euro

2016 Land Rover Defender

La mijlocul acestui an, celebrul Land Rover Defender a ajuns la exemplarul cu numarul 2.000.000, model care s-a bucurat de o celebrare aparte. Dupa 67 de ani de productie continua, constructorii britanici s-au vazut nevoiti sa puna stop fabricarii celei mai faimoase masini britanice de teren.

Exemplarul aniversar a avut parte de o tratatie aparte, la fabricarea lui contribuind mai multe personalitati, printre care celebrul Bear Grills sau copii fondatorului Land Rover, Maurice Wilks. Acesta a fost vandut cu aproape 550.000 de euro in cadrul unei licitatii ce a avut loc in urma cu cateva zile.

Evenimentul s-a dorit a fi un ultim omagiu adus in cinstea celor aproape sapte decenii de productie continua. Astfel, acesta a devenit cel mai scump model Defender vandut vreodata, fiind achizitionat la un pret de aproape 20 de ori mai mare fata de pretul initial al automobilului.

Prototipul aniversar a beneficiat cu aceasta ocazie si de cateva elemente unice, cum ar fi harta Golfului Red Wharf, locul unde designul pentru Defender a prins contur, sau o placa pe care s-au semnat toti cei care au contribuit la personalizare.

Licitatia a inceput de la doar 20.000 de lire si, spre surprinderea tuturor, intrecerea dintre mai multi impatimiti auto s-a intensificat, fiind oferite sume din ce in ce mai mari. Suma finala oferita a fost de 400.000 de lire, viitorul posesor al automobilului fiind un pasionat din Qatar.

Suma stransa in urma licitatiei va fi folosita in scopuri caritabile, pentru ajutarea victimelor cutremurului din Nepal si pentru conservarea unui parc natural din Kenya. Constructorii britanici au fost nevoiti sa opreasca fabricarea acestui model din cauza faptului ca automobilul nu mai indeplinea normele de siguranta care impuneau existenta airbagurilor laterale pentru sofer si pasageri.

Adaptarea modelului la actualele reguli impuse de Uniunea Europeana ar fi fost mult prea complicata si ar fi implicat costuri prea ridicate in raport cu vanzarile previzionate. La inceputul acestui an, britanicii au anuntat si cele trei editii speciale ale lui Defender, modele dedicate in special colectionarilor si pasionatilor.

Acestea au fost produse doar intr-o serie limitata si pot fi gasite sub urmatoarele denumiri: Heritage Edition, Adventure Edition si Autobiography Edition. Modelul Defender a fost vandut din 1983 si pana in prezent aproape sub aceeasi forma.

Acesta dispune de un motor de 2.2 litri, capabil sa dezvolte 122 de cai putere, suficienti pentru a atinge o viteza maxima de 144 km/h. Desi cu o echipare care poate fi considerata invechita, performantele acestuia in teren accidentat sunt printre cele mai bune oferite pe piata auto.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter