Cel mai rar automobil de serie produs vreodata - Lamborghini Veneno - scos la licitatie

Lamborghini Veneno

Daca esti un colectionar auto sau unul dintre milionarii in euro ai Romaniei, acest articol vine, cu siguranta, in intampinarea dorintelor tale. Si, chiar daca nu te numeri printre acestia, garantam ca anuntul din randurile urmatoare tot ti se va parea interesant. Doar este vorba despre unul dintre cele mai rare automobile produse vreodata – Lamborghini Veneno, care este scos la licitatie de un dealer japonez.

Veneno, unul dintre cele mai spectaculoase supercaruri produse vreodata, a fost lansat cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la infiintarea celebrului producator italian de la Sant’Agata Bolognese. Acesta are la baza platforma celebrului Aventador si a fost prezentat publicului, in premiera absoluta, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in anul 2013.

Totodata, Veneno este si cel mai scump supercar produs vreodata, avand un pret de pornire in 2013 de 3 milioane de euro. Nu in ultimul rand, trebuie sa va spunem despre Veneno ca este si cel mai greu de gasit automobil de serie din lume, fiind produs intr-o serie extrem de limitate de doar cinci exemplare, dintre care doar trei au fost destinate vanzarii.

Celelalte doua modele construite pot fi admirate in cadrul muzeului producatorului italian aflat in localitatea italiana Sant’Agata Bolognese. Cum era si de asteptat, Lamborghini Veneno impresioneaza din toate punctele de vedere. In ceea ce priveste motorizarea acestuia, italienii ne propun o unitate de motorizare V12, cu o cilindree de 6,5 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 750 de cai putere.

Transmisia puterii este realizata prin intermediul unei cutii de viteze semi automate, cu sapte rapoarte. Bolidul beneficiaza de un ampatament de 2700 mm si de o lungime de 5020 mm, in timp ce masa totala a acestuia nu depaseste 1490 de kilograme, gratie structurii monococe care a fost realizata din fibra de carbon. Cu o asemenea echipare, performantele tehnice de care este in stare Lamborghini Veneno nu mai mira pe nimeni.

Astfel, vorbim despre o viteza maxima de 355 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 2.8 secunde. Anuntul vanzarii acestui Veneno a fost postat de un dealer japonez pe un site de anunturi auto german.

Anuntul atesta faptul ca este vorba despre al doilea automobil produs, din cele trei disponibile, care a apartinut pana in acest moment unui colectionar asiatic. De altfel, bolidul a si fost surprins acum mai bine de un an parcurgand drumul dintre Hong Kong si Macau. Pretul cerut pe acest automobil este unul pe masura exclusivitatii de care da dovada: 9,980,000 de euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter