2020-01-23 Lamborghini Miura din 1969, scos la vanzare pentru un milion de euro

Comoara din hambar: Cat costa un Lamborghini Miura din 1969?

Lamborghini Miura este considerata prima supermasina datorita amplasarii centrale a motorului si a celor doua locuri.

1969 Lamborghini Miura gasit in hambar

Când a fost lansata, intre 1966 si 1973, a fost cea mai rapida masina de strada produsa. O astfel de supermasina a fost depozitata intr-un hambar din sudul Germaniei. Insa sub stratul gros de praf depus in cei patru ani, se ascunde o adevarata comoara. Descrisa drept o “capsula a timpului”, legendarul model s-a pastrat in conditii impecabile.

Astfel, vopseaua, finisajele si piesele mecanice sunt cele cu care autovehiculul a parasit fabrica, in urma cu 50 de ani, noteaza Daily Mail. Colectionarii de top vor putea intra in posesia acestui Lamborghini Miura pe 24 octombrie, cand automobilul de un galben stralucitor va fi scos la licitatie in Londra.

Casa de licitatie sustine ca aceasta este unul dintre putinele modele ramase in starea originala, de aceea se asteapta ca pretul sa ajunga si la 1 milion de euro. In cei 50 de ani de existenta, masina are 580 de kilometri la bord, iar tot cee ace se gaseste in masina este original, exact asa cum a parasit fabrica de langa Modena, in 1969.

Lamborghini pretinde ca, la momentul lansarii, motorul de 370 CP facea ca Miura sa accelereze de la la 100 e km/h in doar 4.5 secunde.

Miura a fost conceputa initial de catre echipa de inginerie Lamborghini, care a proiectat autovehiculul în timpul sau liber împotriva dorintei fondatorului companiei Ferruccio Lamborghini, care prefera masini puternice, dar sedate în locul masinilor apropiate ca stil celor de curse produse de rivalul local, Ferrari.

Videoclipul zilei
8 SEMNE CARE NE ARATA CA AMBREIAJUL MASINII VA CEDA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter