Toate modelele Koenigsegg Agera RS vandute in mai putin de un an

Koenigsegg Agera RS

Dupa ce ne-au impresionat ani la randul cu privire la performantele hypercar-urilor pe care le produc, producatorii suedezi de la Koenigsegg au reusit sa mai stabileasca un record. In ciuda pretului de 2 milioane de dolari, toate modelele Agera RS au fost deja comandate la nici zece luni de la lansarea din cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Poate ca Agera RS nu este cel mai rapid hypercar construit vreodata, dar cu siguranta acum a devenit cel mai rapid vandut model. La nici un an distanta de la premiera absoluta de la Geneva, toate cele 25 de exemplare au fost vandute.

Daca va gandeati ca nu vor exista atatia pasionati auto care sa fie dispusi sa ofere 2 milioane de dolari pe o singura masina, aflati ca acesta nu e considerat un pret prea mare pentru 25 de colectionari din intreaga lume. Modelul Agera RS va lua in curand drumul catre proprietarii sai aflati in tari precum Statele Unite, Canada, China, Marea Britanie, Japonia, Singapore, Taiwan, Arabia Saudita, Malaysia si Emiratele Arabe Unite.

Pe langa performantele deosebite reusite de inginerii suedezi, cu siguranta si faptul ca modelul a fost construit intr-o serie limitata de doar 25 de exemplare a reprezentat un impuls suplimentar pentru cei care isi doreau o asemenea masina in garajul lor.

Agera RS este cu siguranta o masina deosebita, impresionand atat la capitolul infatisarii exterioare si interioare, cat mai ales la capitolul performantelor tehnice reusite. Inginerii suedezi au echipat modelul Agera RS cu o unitate de motorizare V8 cu un volum de 5.0 litri, capabil sa dezvolte nu mai putin de 1160 de cai putere.

Cei care isi doresc o putere si mai mare decat cea oferita, pot apela la optiunea suplimentara de a adauga inca 180 de cai putere, Agera RS ajungand astfel la puterea detinuta de modelul One:1. La un pret standard de pornire de doua milioane de dolari, nici nu mai este de mirare faptul ca aceasta optiune suplimentara va scoate din buzunarul cumparatorilor inca 300.000 de dolari.

Beneficiind de aportul unei asemenea puteri, Agera RS este capabila sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 2.9 secunde.

Desi Agera RS inca este in proces de productie, masina se afla deja in garajul a zece cumparatori care au precomandat modelul inca dinainte de debutul oficial al acestuia de la Geneva. Celelalte 15 exemplare vor fi construite pe tot parcursul anului 2016, urmand ca ultima masina sa fie expediata catre noul proprietar pe parcursul anului viitor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter