Koenigsegg Agera RS bate recordul lui Bugatti Chiron la 0-400-0 km/h

Koenigsegg Agera RS

Recordurile in materie de cifre de performanta sunt unul dintre cele mai importante aspecte despre care se vorbeste atunci cand vine vorba despre un hipercar cu multe sute de cai putere sub capota. Stim cu totii ca unele performante nici nu ai cum sa le faci daca nu esti pe circuit, insa pentru un hipercar da mereu bine daca isi poate trece in cartea de vizita o asemenea performanta.

Si unde mai pui ca si pasionatii si colectionarii auto pun mare pret pe asemenea cifre?! Asadar, este de la sine inteles ca fiecare constrcutor in parte isi testeaza modelele pe care le construieste pentru a fi cat mai competitive. Nu cu mult timp in urma aflam de la cei de la Bugatti ca al lor Chiron tocmai stabilise un nou record. Bolidul reusise sa accelereze de la 0 la 400 km/h si sa opreasca in doar 42 de secunde, o cifra de-a dreptul incredibila.

Dupa ce toata lumea a ramas cu gura cascata in urma acestui record stabilit si dupa ce toate comunitatile auto de pe internet dezbateau in fel si chip aceasta performanta, nu multi mai erau cei care se gandeau ca recordul va fi doborat in scurt timp.

Citeste si: Iata de ce Bugatti Chiron nu poate atinge viteza de 480 de km/h

Ei bine, se pare ca suedezii de la Koenigsegg au luat aceste discutii ca pe o provocare, astfel incat si-au pus la treaba cel mai de pret bolid construit pana acum. Vorbim bineinteles de un model Agera RS care a reusit sa bata recordul stabilit de Bugatti Chiron. Da, a fost posibil si exista chiar si dovada video care sa ateste acest record.

Bolidul contructorului suedez a reusit sa atinga pragul celor 400 km/h si sa opreasca pana la 0 km/h in doar... 36.44 secunde. Asadar, Agera RS a reusit sa doboare recordul lui Chiron cu putin peste 5 secunde, ceea ce nu este deloc de neglijat.

Agera RS este echipat cu o unitate de motorizare V8 cu o capacitate de 5.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 1160 de cai putere si un cuplu maxim de 1280 Nm.

Cei care isi doresc ceva mai mult decat ce este oferit in standard, pot apela pentru aproape 300.000 de euro la optiunea suplimentara de a adauga inca 180 de cai putere, Agera RS ajungand astfel la puterea detinuta de modelul One:1. Beneficiind de aportul unei asemenea puteri sub capota, Agera RS este capabila sa accelereze in mod normal de la 0 la 100 km/h in doar 2.9 secunde.

Te-ar mai putea interesa:

Afla in cat timp poate Bugatti Chiron sa accelereze de la 0 la 400 km/h si sa opreasca!

Vesti bune pentru proprietarii de Bugatti Chiron: schimbul de anvelope nu va mai costa 42.000 de euro...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter