Trei exemplare Porsche de colectie detinute de Jerry Seinfeld scoase la licitatie

Jerry Seinfeld Porsche Collection

Jerry Seinfeld, celebrul actor si producator american cunoscut pentru sitcomul ce ii poarta numele, isi scoate la licitatie o parte din masinile adunate pana acum in colectia sa. Cunoscut drept un mare iubitor si pasionat al automobilelor marca Porsche, acesta a decis ca a venit momentul oportun pentru a se desparti de trei dintre acestea.

Cele trei automobile Porsche vor fi prezentate pentru prima data in zilele urmatoare in cadrul Scottsdale Auctions, eveniment desfasurat in Arizona, Statele Unite. Licitatia efectiva va avea loc abia in data de 11 martie intr-un alt eveniment organizat de casa de licitatii Gooding & Company.

Primul dintre automobilele de care actorul american a hotarat sa se desparta este un Porsche 911 Carrera 3.0 IROC RSR de colectie. Automobilul este construit in 1976 si este considerat de catre specialisti ca fiind unul dintre cele mai clasice modele 911.

Carrera RS a fost vandut la vremea lui pentru cateva echipe de curse auto, acesta reusind sa se impuna in cadrul mai multor etape de la mijlocul anilor ’70. Viteza maxima la care poate ajunge un Carrera RS este de aproximativ 285 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in doar 5.6 secunde. Conform specialistilor, este de asteptat ca automobilul lui Seinfeld sa fie vandut cu un pret intre 1.2 si 1.5 milioane de dolari.

Al doilea automobil scos la vanzare este unul si mai vechi – un Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Speedster construit acum mai bine de jumatate de deceniu, mai exact in anul 1958. Modelul 356 a fost primul construit in fabrica germana de la Zuffenhausen, productia initiala incepand chiar inainte de 1950, in Austria. Pentru acest model, este de asteptat ca pretul de vanzare sa se ridice la aproximativ 2.3 milioane de dolari.

Cel mai important dintre modelele scoase la licitatie de Jerry Seinfeld este un Porsche 550 Spyder din 1955, estimat ca valoare financiara la peste 5 milioane de dolari. Inspirat din modelul 356, 550 Spyder a fost proiectat inca de la inceput cu scopul principal de a reusi performante pe circuitele auto.

A fost prezentat in premiera absoluta in 1953 in cadrul Salonului Auto de la Paris, urmand ca un an mai tarziu sa isi faca debutul in celebrul circuit de la Mille Miglia. 550 Spyder a participat cu succes in peste 370 de etape automobilistice intre 1953 si pana in 1965, reusind chiar sa se impuna intr-un sfert dintre acestea.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter