Asa arata viitorul? Japonezii au testat o noua masina zburatoare

Producatorul japonez de electronice NEC a prezentat un prototip de “masina zburatoare”, ce seamana cu o drona uriasa si este alimentata de patru elice.

Masina zburatoare

In cadrul unui test de zbor, vehicului proiectat de japonezi a decolat si plutit timp de un minut, la putin peste 3 metri deasupra solului, inainte de a ateriza pe pamant. Masina nu a avut pasageri si a a fost testata in interiorul unei custi acoperite cu o plasa, iar cei care au asistat au purtat casca de protectie

In spatele “masinii zburatoare” se afla guvernul japonez, care spera ca cetatenii sa poata folosi astfel de aparate pana in 2030. Mai curand am putea vedea servicii servicii de curierat pe calea aerului. Japonezii spera sa le ofere acest beneficiu cetatenilor pana in 2023.

Aeronava electrica este de 3,9 metri lungime, 3,7 metri latime si 150 de kilograme, si e proiectata pentru livrari fara pilot, potrivit Daily Mail.

Nu este primul proiect de acest tip al japonezilor. In 2017, Cartivator a avut o alta tentativa de tipul acesta, doar ca testul de zbor a fost un esec, iar masina s-a prabusit aproape imediat dupa ce a decolat. Tomohiro Fukuzawa, directorul executiv de la Cartivator, care a fost prezent la demonstratia de la NEC, a spus ca noile lor masini stau in aer mai mult timp.

Proiecte similare au loc in mai multe zone ale lumii, cum ar fi Uber Air, un concept de taxi aerian, realizat de Statele Unite. In acest caz, testele de zbor vor incepe din 2020, urmand ca activitatea comerciala in acest sector sa debuteze in 2023.

Totodata, Dubai a anuntat recent ca are planuri de a da politiei motociclete zburatoare. In Singapore, un start-up a prezentat masinile lor zburatoare cu un singur loc in aprilie, iar cofondatorul Google, Larry Page, a aratat taxiurile zburatoare anul trecut in Noua Zeelanda.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter