Inspector de politie, in arest pentru fapte de coruptie! Se pare ca a cerut 45.000 de lei de la un sofer prins beat la volan si acum risca sase ani de inchisoare

Politist retinut pentru mita, in Republica Moldova

Un sofer prins beat la volan de un inspector de politie acuza ca i s-au cerut 45.000 de lei pentru ca infractiunea sa fie trecuta cu vederea. Conducatorul auto a depus plangere la DNA, iar agentul risca sase ani de inchisoare pentru fapta sa.

Politistul descoperit de autoritati ca a cerut mita este angajat in cadrul Inspectoratului de Politie din Drochia, Republica Moldova, si a fost deja retinut de procurorii anticoruptie, care urmeaza sa ceara condamnarea autorului dupa ce dosarul va fi finalizat.

Conducatorul auto sustine ca politistul a pretins suma de 45.000 de lei pentru a-l scapa de dosar penal si de suspendarea permisului de conducere. Daca declaratiile soferului se vor confirma, angajatul Ministerului de Interne din Republica Moldova risca o pedeapsa considerabila.

Inspectorul de politie este retinut pentru 72 de ore si, daca va fi gasit vinovat, risca pana la sase ani de inchisoare, amenda si interdictia de a mai ocupa functii publice.

Newsletter

Whatsapp