Inselatoria cu masini second hand era sa-l lase pe un roman fara 15.000 de euro: Preveniti-va prietenii si familia!

Teapa cu masini second hand

Piata auto este plina de capcane, cumparatorii romani fiind unii dintre cei mai expusi atunci cand vine vorba de inselaciuni cu masini. De la kilometrajele resetate pentru a mari pretul autoturismelor si pana la vanzarea unor automobile furate sau cu mari probleme de ordin tehnic, toate sunt testate pe clientii din Romania, care pica victimele unor oameni fara scrupule, determinati sa obtina venituri intr-un mod ilegal.

Una dintre metodele, care lasa urme adanci in conturile cumparatorilor, este cea cu masini second hand. In tara noastra poarta deja un nume, respectiv „teapa poloneza”, pentru ca autoturismele inexistente ar trebui sa vina tocmai din Cracovia, unul dintre cele mai frumoase orase europene. 

De curand, un roman a povestit cum ar fi putut pierde 15.000 de euro daca nu ar fi sesizat cateva lucruri ciudate atunci cand a vrut sa-si achiztioneze un automobil de pe site-urile de specialitate din Romania. Eroul nostru a fost dispus sa achite aproape 15.000 de euro pentru o masina, care conform caracteristicilor prezentate de „vanzator” se prezenta in conditii excelente. Evident, pretul nu era foarte mic, aceasta fiind prima stratagema a infractorilor. Pentru a nu trezi suspiciuni, acestia pun la vanzare masini bune la preturi decente. Sub nicio forma un pret mic pentru a atrage atentia. Dupa ce cumparatorul din Romania s-a aratat interesat de achizitie, expendiind un email pentru cala numarul de contact de pe site nu a raspuns nimeni, a venit raspunsul. Masina se vanduse, insa exista posibilitatea ca doritorul sa isi poata lua un alt autoturism, care corespunde acelorasi standarde calitate-pret.

Viitoarea posibila victima primeste si o veste extraordinara la pachet cu datele dealer-ului, care vinde masini in stare exceptionala, la un pret atractiv. Daca va cumpara un automobil de la respectiva firma, va primi un voucher in valoare de 500 de euro. Prins in carlig, clientul trebuie sa urmeze alti pasi. Sa sune la firma de unde urmeaza sa-i soseasca masina. Aici stabileste detaliile tranzactiei, care se poate face doar prin banca, niciodata cu bani cash, iar dupa ce toate actele sunt semnate si trimise catre dealer, acesta il anunta pe cumparator ca masina va sosi in tara in termen de 7-15 zile de la efectuarea platii. Exista si varianta ridicarii personale de la o adresa trimisa de vanzator. Numai ca locul din care trebuie ridicata masina este destul de de parte de Romania. Mai exact in Polonia. 

Cei mai multi clienti prefera sa accepte varianta sosirii masinii in cele 15 zile, fara sa stie ca astfel le ofera infractorilor sansa de a-si ascunde urmele. Cat despre ridicarea personala, nici nu poate fi vorba. La adresa oferita de pseudo-dealer nu exista nicio reprezentanta, ci doar o banala parcare in care nu se afla nicio masina de vanzare.

Romanul care a fost la un pas sa cada in plasa intinsa de infractori a reusit sa-si salveze 15.000 de euro pe care ar fi fost dispus sa-i plateasca pentru un Audi si le atrage atentia conationalilor sai sa fie foarte atenti atunci cand aleg aceasta varianta: „Preventi-va prietenii si familia!”, a fost mesajul acestuia.

Newsletter

Whatsapp