Incredibil. Care este cea mai rara masina inregistrata inca la stat. Mai sunt doar 3 modele

Te-ai gandit vreodata care este cea mai rara masina inca inregistrata la stat? Mai sunt doar 3 modele si arata incredibil de bine. Iata cum este sa conduci o masina din anul 1979, dar care inca te surprinde placut.

Incredibil. Care este cea mai rara masina inregistrata inca la stat. Mai sunt doar 3 modele

Ne plac masinile rare si mai ales cele speciale, iar astazi o sa vorbim despre un automobil care are ambele calitati. Iata care este cea mai rara masina inregistrata inca la stat. Mai sunt doar 3 modele si arata incredibil.

Cea mai rara masina inregistrata in Marea Britanie

Ei bine, cea mai rara masina inregistrata in prezent in Marea Britanie si-a facut debutul in anul 1974, la Salonul Auto de la Paris. A fost si ultimul model pe care Citroen l-a desenat in studiorile sale, inainte de achizitia companiei de catre cei de la Peugeot.

Citeste si: Care sunt, de fapt, cele mai scumpe modele de Peugeot scoase la vanzare pe autovit.ro

Modelul despre care vorbim este un Citroen CX, care a fost si Masina Anului 1975. Totusi, marea surpriza a producatorului francez a venit in anul 1977, atunci cand a introdus pe piata versiunea GTi a modelului CX. Acesta era oferit cu un motor de 2437 cmc, in patru cilindri, ce oferea si sistemul de injectie Bosch L-Jetronic.

Mai mult, modelul Citroen CX 2400 GTi era oferit cu o cutie manuala in 5 rapoarte, jante de aliaj, dar si lumini de ceata. Pe scurt, oferea tot ce aveai nevoie la acea vreme.

De ce era atat de speciala aceasta masina?

Recunoastem, iubim masinile clasice Citroen, iar acest Citroen CX 2400 GTi face parte din aceasta categorie. Ei bine, la vremea lansarii, modelul francezilor era extrem de bine vazut de critici. Cei de la revista Motor Sport au descris masina ca oferind nivelul maxim de rafinament si tehnologie, daca cel ce cumpara una nu isi putea permite un Rolls-Royce Silver Shadow. Asadar, Citroen CX 2400 GTi avea calitatile unei masini de lux.

In lupta cu rivalii de la acea vreme precum Audi 100 Avant, Renault 30Tx, Saab 900 GLS sau Rover SDI 2600, Citroen CX 2400 GTi iesea clar in evidenta.

Masina despre care vorbim astazi este detinuta de Neil Osborn si a fost cumparata pentru suma de 7.000 de lire, iar dotarile optionale includeau si aer conditionat. Interesant este ca nu Neil Osborn a cumparat aceasta masina de noua, ci a gasit-o intr-un hambar in anul 2016, abandonata.

Automobilul a avut nevoie de cateva reparatii si piese noi, precum un nou rezervor, conducte de combustibil, un nou sistem de evacuare, anvelope, incuietori pentru ca nu s-au gasit si cheile originale, dar si noi piese pentru suspensia inovatoare, pe perne de aer.

Osborn nu este un novice, asa ca mai decine si alte masini clasice marca Citroen: Ami Super, 2CV Camionette si D Super 5.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter