Un hot de masini din Seattle a fost prins cu ajutorul BMW ConnectedDrive

Car Thief

In mediul online circula mai tot timpul filmulete cu hoti prinsi in ipostaze jenante, de-a dreptul haioase. Despre asta este vorba si in materialul care urmeaza. Nu este vorba despre un hot autohton, nici macar unul de pe continentul nostru, de data aceasta este vorba despre un hot din Statele Unite.

Intamplarea este foarte comica, asa ca cititi in continuare, va garantam ca veti rade copios. Asadar, sa incepem cu inceputul. Un proprietar de BMW si-a imprumutat masina unui prieten neglijent, care a uitat cheile in vehicul cand a returnat-o. Barbatul acuzat de furt a profitat de aceasta neglijenta si a plecat cu masina gasita cu cheile in contact.

Suspectul a gasit cheile in contact si a hotarat pe moment sa demareze in tomba la bordul BMW-ului Seria 5 gasit singur cu cheile in bord. Cand a decoperit ca masina ii lipseste, proprietarul a alertat politia, care s-a pus in miscare, in cautarea hotului. Si pentru ca noile tehnologii ale celor de la BMW permit depistarea masinii, organele de politiei au cerut ajutorul constructorului german.

Specialistii BMW au depistat unde se afla masina, si au reusit chiar sa blocheze usile vehiculului. Evident ca hotul era inauntru, dar se pare ca nu era deloc ingrijorat, pentru ca politistii au declarat ca el tragea un pui de somn in scaunul soferului… probabil ca era obosit de atata condus iar cu usile blocate, somnul era, mai lin.

Asadar, hotul a fost prins captiv de masina pe care tocmai vroia sa o fure. Sistemul audio al masinii a fost si el pus in functiune de la distanta iar hotului i-a fost transmis chiar si un mesaj audio: „nu eu sunt blocat aici cu tine, ci tu esti blocat aici cu mine”. Mesajul audio nu a fost luat in considerare de hot, se pare ca somnul era adanc si nici mesajul nu a reusit sa il trezeasca.

Oamenii legii au gasit masina parcata pe o alee, iar hotul inca dormea in momentul cand acestia au ajuns la locul cu pricina. Totusi, cand organele de politie l-au trezit, el a incercat sa fuga, dar evident ca nu a avut succes. Conform declaratiilor facute de reprezentantii politiei, hotul are 38 de ani si a fost arestat pentru furt auto, dar si pentru posesie de droguri.

Propietarii de BMW, modele mai noi, pot utiliza aplicatia ConnectedDrive pentru o varietate de functii, inlcusiv blocarea vehiculului de la distanta. Aplicatie este, de asemenea, proiectata pentru a urmari masinile in cazul unei situatii de urgenta.

Ea stie cati ocupanti sunt in masina si poate contacta serviciile de urgenta daca masina este implicata intr-un accident si poate localiza pozitia cu ajutorul GPS-ului integrat. Un reprezentant al companiei BMW a declarat insa, ca oamenii care se afla in interiorul masinii pot deschide intotdeauna usile din interior, indiferent daca este, sau nu blocat de la distanta.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter