General Motors lanseaza un serviciu de inchiriat masini ce seamana cu Airbnb: cand isi va avea startul?

Platforma Maven

Majoritatea celor care isi desfasoara activitatea in lumea auto se uita cu incredere spre viitor si considera ca industria auto trebuie sa profite de noile tehnologii. Asa se intampla si cu cei de la General Motors, care continua sa caute modalitati inovatoare de a ramane in joc, ca sa spunem asa.

Recent ei au aparut in prim plan in presa de specialitate cu o informatie care momentan nu este confirmata de reprezentantii companiei, dar care, spun jurnalistii, este adevarata in proportie de 80%.

Se pare ca General Motors va lansa un nou serviciu destinat celor care doresc sa faca ceva cu masinile lor, atunci cand nu le folosesc. Proiectul pilot se aseamana, intr-o oarecare masura cu celebrul Airbnb, doar ca aici avem de-a face cu masini, nu cu locuri de cazare.

General Motors intentioneaza sa porneasca aceste planuri chiar in aceasta vara. Cum functioneaza, mai exact? Simplu, proprietarii de masini vor putea sa isi inchirieze masinile atunci cand nu le utilizeaza. Testarile vor incepe, asa cum va spuneam, la inceputul acestei veri prin intermediul diviziei Maven de car-sharing a General Motors.

Proprietarii de masini vor putea, asadar, sa isi posteze masinile pe platforma Maven pentru a putea fi inchiriate. Veniturile obtinute din acest serviciu vor fi impartite cu constructorul auto. Daca aceste planuri se vor dovedi un succes, compania General Motors intentioneaza, asa cum ne asteptam deja, sa isi transforme acest serviciu intr-o afacere viabila.

Vanzarile de masini ale companiei se afla la cote inalte in acest moment, iar tehnologiile noi i-au determinat pe sefii General Motors sa se gandeasca la noi posibiliati de a obtine venituri. Asa se face ca GM se va orienta catre furnizarea de servicii de mobilitate.

Sa fie asta conversia de la un gigant auto la un important jucator pe piata mobilitatii? Ramane sa vedem! Anumiti jurnalisti din presa de specialitate din strainatate sustin ca lansarea unui astfel de serviciu va oferi companiei acces la mai multe vehicule, fara a fi necesar sa se adauge noi active.

Asta pentru ca divizia Maven se ocupa deja de inchirierea de vehciule. Acest gen de afacere este relativ noua, dar se pare ca va avea succes, asa ca planurile americanilor se indrepta in directia buna, spun specialistii.

Nu de alta, dar daca analizam un pic ce se intampla in acest moment in industrie observam progresul. Spre exemplu, numarul de persoane inscrise pe site-ul Turo, care este un Airbnb al masinilor, a crescut de cinci ori, la aproape 5 milioane, iar numarul de masini s-a triplat la 200.000 in ultimii doi ani.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DIFERENTELE DINTRE MOTOR TURBO VS. ASPIRAT NATURAL
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter