Ce nume are un producator auto chinez. Toti rad cu lacrimi cand il citesc!

Nu e o gluma! Futai va produce motoare diesel pentru clona chineza a modelului Toyota Land Cruiser, Hengtian L4600.

Hengtian L4600 Futai Diesel

Hengtian L4600 este cunoscuta ca fiind copia fidela a modelului Toyota Land Cruiser. Astazi, cu toate ca nu este o gluma, am aflat ca acest SUV va folosi motoare diesel Futai. Stim ca schitati un zambet, insa chiar asa se numeste compania... Futai Power Co.

Hengtian L4600, replica din China a modelului Toyota Land Cruiser

Nu multi dintre noi au auzit de acest model, deoarece chinezii nu au dreptul sa comercializeze acest model pe pietele din Europa. De ce? Pentru ca acest Hengtian L4600 nu este decat o copie a popularului Toyota Land Cruiser.

Citeste si: Cum arata si cat costa cel mai ieftin BMW Seria 3 F30 scos la vanzare pe site-ul mobile.de

Bineinteles, pretul este considerat un avantaj. L4600 costa $42.000, in timp ce un Land Cruiser ‚original’ poate costa minimum $80.000. 50% reducere pentru 50% de automobil, am spune noi.

Pentru cei ce nu stiu, chinezii au inceput lucrul la acest SUV in anul 2018 si noul Hengtian L4600 trebuia sa isi faca debutul oficial la Salonul Auto de la Beijing. Din cauza pandemiei de coronavirus (Covid-19), salonul auto a fost anulat.

Ok, recunoastem, SUV-ul chinezesc arata ca un Land Cruiser, dar sunt diferente care se port observa de orice impatimit al automobilelor. In primul rand, avem o grila fata diferita, faruri care au un design usor diferit, insa ce ne-a surprins este ca modelul chinezesc e mai mare decat SUV-ul japonez. Conform chinezilor, L4700 masoara 5089 mm in lungime, 2026 mm in latime si 1800 mm in inaltime. Land Cruiser are o lungime de 4990 mm, o latime de 1980 mm si o inaltime de 1945 mm.

Ajungem si la capitolul motorizare, unde SUV-ul chinezesc ofera un V8 de 4.6 litri, produs de Futai Power Co. Motorul dezvolta 286 de cai putere, extrem de putin raportand la marimea motorului. Totusi, chinezii se pare ca vor include si motoare mai mici, de 3.0 si 4.0 litri, conectate la transmisii manuale. Hengtian va oferi si un motor de 2.4 litri, produs de Mitsubishi.

Interiorul este iarasi surprinzator, pentru ca Hengtian L4600 ofera elemente din lemn, un ecran central extrem de mare, dar si scaune, volan si un bord imbracate in piele.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter