Furturi de pe autostrazile din Romania. Paguba se ridica la peste 500.000 de euro

Furturi de pe autostrazile din Romania

E jale pe bucatile de autostrada din Romania! Hotii dau iama in toate materialele specifice, unele de-a dreptul inutilizabile, ajung in posesia unor oameni fara scrupule, care fura fara sa tina cont de nimic. Cabluri, semnalizatoare, cabine telefonice sau dale de beton din zonele de odihna, sunt doar cateva dintre tintele infractorilor, care distrug astfel autostrazile din tara. 

Dincolo de gravitatea faptelor propriu-zise, aceste gesturi inconstiente pun in pericol mii de vieti. Conducatorii auto, care folosesc aceste portiuni de drum, isi risca existenta pentru ca orice absenta a semnalizatoarelor poate insemna un grav accident rutier. 

Financiar vorbind, pagubele sunt imense. Doar pe doua dintre autostrazile actuale ale Romaniei, dauna este de 500.000 de euro, iar una dintre tintele preferate ale hotilor este fibra optica. Disparitia acesteia inseamna disparitia mesajelor de interes de pe panourile de avertizare: „Ar trebui sa avem astfel de panouri o data la cativa kilometri astfel incat soferii sa stie cand avem conditii neprielnice de conducere, ceata, ploaie, polei. Toate astea sa fie pe panourile de avertizare”, a declarat Paul Dorneanu de la Asociatia Construim Romania pentru Observator.

Reprezentantii Guvernului au anuntat ca in scurt timp trebuie infiintat un departament care va supraveghea investitiile din infrastructura pentru a se evita astfel de episoade si in viitor.

Desi anul acesta au fost promisi 180 de kilometri noi, premierul a cerut sa avem macar 100, cati ar fi trebuit sa inauguram si anul trecut, dar nu s-au realizat.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter