Foto. Dacia de care nu stia nimeni! Ceausescu a conceput o masina speciala pentru studenti

Dacia 650, o masina pentru studenti

Istoria modelelor create la Uzinele Auto Pitesti este una sinuoasa si ascunde multe esecuri si reusite petrecute in perioada in care Romania era condusa de Nicolae Ceausescu. Unul dintre modelele desenate de specialistii fabricii este cea dedicata exclusiv studentilor, care erau nevoiti sa mearga acasa din centrele universitare ale caror cursuri le urmau.

Dacia 650 a fost vazuta doar pe hartie. Nicolae Ceausescu voia sa creeze conditii propice viitorilor intelectuali ai tarii, insa totul a ramas la stadiul de proiect pentru ca nimeni a mai apucat sa o vada iesind pe usile uzinei. Cum ar fi trebuit sa arate? Asemenea Daciei Lastun, sau Dacia 500, insa ceva mai performanta. Masina pentru studenti avea un motor de 650 cmc, cu doar doi cilindri și putea atinge o viteză maximă de 110 kilometri pe oră si fusese conceputa initial pentru transportul urban.

Potrivit previziunilor, Dacia 650 ar fi avut un consum de-a dreptul ridicol, respectiv 3 litri la suta de kilometri, iar tractiunea era pe fata. Schimbatorul de viteze urma sa fie pozitionat in apropiere de volan, asemenea celor de la Trabant. 

Din pacate pentru ei, studentii nu s-au bucurat de autoturismul pe care Ceausescu voia sa-l faca pentru ei si au continuat sa bata drumul catre case cu ajutorul trenurilor. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter