Vreti un Ford Mustang Eleanor autentic? Il puteti cumpara acum...

Vreti un Ford Mustang Eleanor autentic? Il puteti cumpara acum…

Nu stim cat va costa, dar ne intereseaza: un Ford Mustang Eleanor va fi scos la licitatie in ianuarie 2020!

Modelul i din filmul „Gone in 60 Seconds” este unul dintre cele mai cunoscute intalnite vreodata intr-un film. Desi masina a dat nastere unui numar nelimitat de replici, un model rar si, bineinteles, autentic din pelicula din anul 2000 va fi scos la licitatie.

Licitatia va avea loc in luna ianuarie, la evenimentul Mecum’s Kissimmee. Cat despre masina, aceasta a fost creata de Serviciul de vehicule cinematografice si este una dintre cele 11 modele construite special pentru personajul interpretat in pelicula de Nicolas Cage.

Conform celor de la Mecum, modelul despre care vorbim a fost botezat „Dream Car” si a fost folosit in multe secvente, filmate atat la interior cat si la exterior. Masina a jucat un rol extrem de important in film si a fost, de asemenea, folosita „in scenele de urmarire de pe santierul naval, din oras sau de-a lungul raului din Los Angeles”.

Chiar daca masina este extrem de cunoscuta, istoria ei ramane destul de interesanta. In primul rand, sa ne amintim ca primele desene au fost create de Steve Stanford, designul final fiind finisat de insusi Chip Foose.

Imediat ce acest capitol a fost incheiat, specialistii de la Serviciul de vehicule cinematografice au inceput munca la un model Ford Mustang din 1967. Masina a trecut, initial, prin imbunatatiri specifice GT500 si a fost echipata cu jante personalizate, lumini auxiliare si a fost vopsita intr-o nuanta gri metalica Pepper.

Si cabina a fost imbunatita, modelul fiind echipat cu volan imbracat in lemn, pedale de aluminiu si un schimbator de viteze Hurst, pe care gasim si butonul „Go Baby Go”. Masina vine si cu scaune joase, un buton pentru sistemul nitro, dar si cu un kilometraj Auto Meter.

La capitolul mecanica, masina este echipata cu un motor V8 de 5,8 litri, care are capete de aluminiu si guri de aer performante Edelbrock. Mai mult iesirile sistemului de esapament ale modelului sunt din otel inoxidabil, dar masina mai dispune de amortizoare de zgomot Magnaflow, dar si de un sistem de aprindere MSD.

Motorul este conectat la o cutie de viteze manuala in cinci trepte de cursa scurta, care transmite puterea catre schimbatorul de viteze Wenco si o transfera si catre diferentialul Positraction de pe spate.

Printre imbunatatiri, trebuie sa mai amintim de suspensiile Total Control Products, de discurile de frana Wilwood sau de servodirectia personalizata. Sistemul nitro este real si reprezinta un supliment de 100 pana la 125 de cai putere.

Cel mai important, insa, ni se pare faptul ca masina arata ca noua, fiind complet restaurata de specialistii de la Cinema Vehicle Services. Nu stim absolut nimic despre licitatie sau despre suma de plecare, dar specialistii de la Mecum sustin ca masina are doar aproximativ 145 de km la bord din momentul restaurarii.

VIDEOCLIPUL ZILEI