Mofturi de dictator. Ce masini de lux conduce Kim Jong-un!

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a provocat un adevarat scandal international, dupa ce presa a aflat cum incalca legile de embargou pentru a-si satisface mofturile. Asta in timp ce poporul pe care il conducere moare de foame!

O organizatie internationala non-profit care se ocupa cu analiza si strangerea de informatii in legatura cu conflicte globale a reusit sa afle cum reuseste regimul de la Phenian sa pacaleasca sanctiunile puse de ONU, care interzic livrarile produselor de lux catre Coreea de Sud. Acum, scandalul a fost iscat de doua masini de lux, Mercedes-Maybach S600, pe care liderul nord-coreean si le-a comandat anul trecut.

Potrivit raportului, pe 14 iunie 2018, doua vehicule blindate Mercedes-Maybach S600 au fost trimise din portul olandez Rotterdam intr-o calatorie de luni de zile, traversand mai multe tari pentru a ajunge, intr-un final, la Phenian. Cele doua masini, cotate impreuna la peste 2 milioane de euro, au trecut prin Dalian (China), Osaka (Japonia) si Busan (Coreea de Sud), inainte de a fi urcate pe un vas numit DN5505, care trebuia sa ajunga in Nakhodka. Insa, pe drumul spre acest oras, vasul nu a mai dat informatii in legatura cu pozitia sa timp de 18 zile.

Cand sistemele de urmarire au fost repornite pe DN5505, vasul se afla in acelasi loc dar se indrepta in directia opusa, inapoi spre Busan. Comandantii navei au motivat ca nava a ajuns la Nakhodka pentru o livrare de carbune antracit, insa in orasul rus nu exista nicio consemnare a prezentei vasului. Mai mult decat atat, la doua zile de la data la care vasul DN5505 trebuia sa ajunga in Rusia, trei avioane de marfa care apartin companiei aeriee de stat a Coreei de Nord au calatorit de la Phenian la Vladivostok fara o programare prealabila.

Organizatia C4ADS a mai descoperit ca la Phenian au ajuns bunuri de lux in valoare de cel putin 191 milioane de dolari intre 2015 si 2017, sursa lor fiind in jur de 90 de tari, sfidand, practic, sanctiunile date de ONU. O mare parte din aceste bonuri o reprezinta masinile de lux. Potrivit raportului, 803 masini de lux au ajuns la Phenian in acest timp.

Videoclipul zilei
5 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE TESLA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter

Whatsapp