Va mai amintiti de momentul in care Ferrari a construit o barca de viteza cu doua motoare V8?

Ferrari Riva 32 Barca Viteza

Daca v-am spune ca un anume Ferrari din anii '90 ajungea la doar 100 de km/h, probabil ca nu ati fi foarte interesati. Daca ar fi, insa, vorba despre o barca de viteza?

Da, Ferrari a construit barci. Pe vremea cand la moda erau jeansii denim cu dubla cusatura, iar oamenii de afaceri aveau nevoie doar de ceva imaginatie pentru a avea succes, Ferrari a facut echipa cu Riva si a construit 40 de barci de mare viteza imbracate in culorile specifice marcii, "Rosso Corsa".

Asa cum era de asteptat, modelul de barca Riva Ferrari 32 oferea o putere foarte mare. Cele doua motoare V8 Vulcano 400 produceau, in tandem, 390 de cai si ajungeau la o viteza maxima de 100 de km/h. Impresionant, daca luam in calcul faptul ca cele mai puternice yacht-uri ale momentului de-abia ajungeau la 65 de km/h.

Pastrand ideea de lux si sport cu care ne-a obisnuit Ferrari, in cabina acestui yacht ne puteam intalni cu finisaje decadente, care ofera confortul complet, in timp ce zona de dormit era cumva aparte, diferita de majoritatea dormitoarelor vremii.

In comparatie cu alte yacht-uri ale momentului, acesta a fost unul destul de exclusiv. Spoilerul din fibra de carbon nu facea inca parte din farmecul transportului pe apa, si poate ca nici schema de culoare nu era chiar ce trebuia, dar nimic in lume nu spunea avere mai mult decat o plimbare la bordul unui yacht propulsat de Ferrari.

Cu o lungime de 32 de metri si cu zgomote care l-ar fi facut mandru si pe Poseidon, era o certitudine faptul ca acest yacht atragea spectatori in orice port ar fi fost manevrat.

Cu asemenea pedigree si datorita faptului ca a fost o raritate, v-ati putea imagina ca acest model Riva Ferrari 32 din 1990 valoreaza mai multi bani decat datoreaza MC Hammer fiscului american, insa ati fi foarte departe de adevar.

De exemplu, al 28-lea exemplar din aceasta editie limitata, care a fost pilotat doar 78 de ore, a fost vandut, intr-o licitatie la Monaco, in mai 2016, pentru suma de 80.640 de euro.

Ajunsa la varsta de 30 de ani, se pare ca aceasta masinarie ciudata, rezultatul colaborarii dintre Ferrari si Riva, isi pastreaza si astazi locul in lumea elitelor, la capitolul barci de mare viteza.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter