Ferrari F50 Nero Daytona este scos la vanzare! Cat platesti pentru un supercar cu kilometri putini

Ferrari F50 Nero Daytona

Poate ca nu avem bani sa-l cumparam, dar ne place sa visam la unul. De la debutul sau pe piata, modelul Ferrari  F50 nu a avut chiar un loc important in istoria de vanzari a marcii italiene. Asta si pentru ca mare parte dintre colectionari s-au dovedit a fi mai interesati de versiunea F40 sau de modelele Enzo, iar F50 s-a gasit pozitionat chiar intre ele.

Ei bine, daca sunteti interesati sa cumparati una dintre aceste masini destul de rare si oarecum uitate, aveti acum sansa sa puneti mana pe o versiune limitata, un Nero Daytona de culoare neagra. Vanzatorul cere nu mai putin de 5 milioane de dolari pentru aceasta editie speciala.

Din cele 349 de unitati construite, Ferrari a exportat doar 55 dintre ele in Statele Unite. Dintre acestea, doar doua au fost editii speciale Nero Daytona, asa ca aceasta masina este cu adevarat o raritate.

Versiunea scoasa la vanzare in acest moment a beneficiat de vizite si inspectii regulate la reprezentantele americane Ferrari si are doar cu putin peste 7.700 de km la bord.

Din fotografiile de prezentare ne dam seama ca producatorul a folosit destul de mult fibra de carbon, de vreme ce atat caroseria cat si restul de elemente exterioare abunda de acest material usor.

Caroseria de culoare neagra si interiorul asortat ar putea sa va nemultumeasca, adica sa fie prea intunecat pentru preferintele voastre, insa va arata senzational noaptea, sub luminile orasului.

F50 este propulsat de motor inspirat din Formula 1, un V12 de 4,7 litri aspirat natural, care produce 512 cai putere (la 8.500 rpm) si un cuplu-forta de 471 Newtoni-metru. Masina vine cu o singura optiune la capitolul cutie de viteze, una manuala in sase trepte.

La capitolul performante, trebuie sa mentionam ca Ferrari F50 Nero Daytona accelereaza de la 0 la 100 de km/h in doar 3,87 secunde si poate atinge o viteza maxima de 325 km/h.

E necesar sa amintim si faptul ca F50 face parte din masinile speciale lansate de cei de la Ferrari, care puncteaza aniversarea unor ani de la momentul in care marca a iesit pe piata. Traditia a inceput cu F40 (la 40 de ani) si a continuat cu F50, Enzo si LaFerrari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter