Ferrari F40 Tribute: o masina perfecta de oriunde te-ai uita la ea!

Ferrari F40 Tribute

Gandit pentru a sarbatori 40 de ani de la primul model al producatorului italian, Ferrari F40 va ramane, din foarte multe motive, in istoria supermasinilor.

In momentul lansarii, in 1987, a fost cea mai rapida, cea mai puternica si cea mai scumpa masina de serie a celor de la Ferrari. In plus, lansarea modelului F40 a reprezentat si ultima prezentare a unei masini la care a participat fondatorul companiei italiene, Enzo Ferrari.

Sa nu uitam, de asemenea, ca masina a fost si primul model de serie al marcii italiene a carei caroserie a fost construita in mare parte din materiale compozite. Motivul? Pentru ca sectiunile spate si fata erau imense, doar 11 dintre panourile caroseriei au fost impecabil create de Pininfarina.

Multi dintre noi au crescut cu posterul infatisand modelul F40 pe perete, o supermasina gandita initial pentru o editie limitata de 400 de unitati. Pana la urma, producatorul a ajuns la putin peste 1.300 de unitati, masini care au iesit pe portile fabricii din Maranello pana in 1992, cand a renuntat la acest model.

Mai mult, Ferrari a construit cinci modele "Evoluzione", folosite in procesul de evaluare, vanzand, pana la urma, patru dintre ele si pastrand doar unul.

Sunt multe de spus despre ce e atat de special la modelul F40, asa ca vom aminti doar de inserturile din portiere, de zona centrala cu piulita octogonala sau de fantele care acopera motorul.

De aceea, ne-a bucurat extrem de mult acest tribut modern semnat de Samir Sadikhov, un F40 digital din secolul 21 construit pe design-ul original Pininfarina. Ceea ce vedeti este rezultatul a mai mult de un an de munca, artistul incercand sa ne aduca aminte de modelul F40 si sa-l aduca in zilele noastre.

Credeti-ne pe cuvant cand spunem ca pana si simpla "rasfoire" a celor 30 de imagini prezentate de artist este o operatiune care va va incanta. Fie ca e vorba despre versiunea de culoare rosie, fie despre cea neagra, aceasta "revenire" digitala a lui F40 nu este altceva decat un mod perfect de a incepe orice saptamana.

Videoclipul zilei
Sursa: Samir Sadikho

Newsletter