Acum ceva vreme, spuneam ca Lamborghini Countach este cea mai tare super-masina din toate timpurile. N-am sa retrag aceasta afirmatie, desi am in fata o extraordinara "opera de arta": Ferrari F40 in viziunea artistica a lui David Kimble. Ei bine, acest model are sanse la titlul de mai sus. Am studiat informatie dupa informatie si am aflat ca fanii devotati au incercat chiar sa-i dezlege complexitatea.
Posterele cu aceasta masina impodobesc peretii dormitoarelor sau garajelor inca din anii '80. Majoritatea dintre ele ne arata masina si atat, in toata splendoarea ei, asa ca sunt sanse mici sa fii vazut aceasta varianta creata de Kimble. Si nu vorbesc doar de sectiuni, pentru ca ceea ce vedem este doar un prototip F40. Extraordinar este faptul ca acesta puncteaza diferentele dintre modele.
Intai si intai, insa, o scurta istorie. Dupa o discutie cu clientul la inceputul anului 1988, Kimble planuia sa fotografieze un model de productie F40 la sediul firmei din Maranello, spre finalul acelui an. Ideea nu s-a dovedit ideala pentru client, care era intr-o competitie acerba in acel moment. Solutia a venit de la Ferrari America de Nord, care avea un prototip F40 ramas de la expozitia Tokyo Motor Show 1987, in Dearborn, Michigan.
In loc sa calatoreasca pana la fabrica mama, Kimble si fotograful Neil Nissing au ajuns in laboratorul de emisii al celor de la Fiat, din Detroit, unde inginerii au fost de acord sa demonteze parte din masina pentru fotografii. Sa demontezi cutia de viteze a unui F40 sau motorul V8 biturbo de 2,9 litri a iesit din discutie, dar acestea se bazau pe modelul GTO 288, masina pe care Kimble o fotografiase si desenase deja. Prin urmare, atunci cand va uitati la ce se intampla sub capota, veti vedea un adevarat motor F40, cu ceva ADN implementat de la GTO 288.
Am adunat informatii din abundenta, asa ca suntem de parere ca a venit momentul sa participati la un fel de concurs de cunostinte. Luati aminte la urmatoarele 6 informatii, va vor ajuta sa faceti diferenta intre prototip si masina de serie.