Ce mai putem gasi de vanzare pe Ebay? Un Ferrari Enzo la 3.5 milioane de dolari

Ce mai putem gasi de vanzare pe Ebay? Un Ferrari Enzo la 3.5 milioane de dolari

Daca te gandeai ce excentricitati mai poti gasi pe Ebay, iti spunem ca mai nou a fost postat un anunt de vanzare pentru un automobil de colectie Ferrari Enzo. Modelul a avut premiera absoluta in 2002, atunci cand a impresionat toti colectionarii auto din intreaga lume prezenti la Salonul Auto de la Paris.

Super masina este conceputa avand la baza o tehnologie apropiata de modelele dedicate curselor de Formula 1, automobilul construit fiind considerat de asemenea si un omagiu pentru fondatorul Ferarri.

Nu in ultimul rand, modelul Enzo a fost dedicat castigarii primului titlu in Formula 1 din noul mileniu, sezon in care celebrul pilot german Michael Schumacher s-a impus fara drept de apel in fata rivalilor sai.

In ceea ce priveste infatisarea modelului Enzo, aceasta este inspirata la randul ei de celebrele monoposturi de Formula 1. Cu siguranta merita amintit faptul ca bolidul beneficiaza de o masa totala de doar 1365 de kilograme, gratie caroseriei fabricate din mai multe straturi de fibra de carbon si aliaj de aluminiu.

Cel care s-a ocupat de design-ul bolidului de la Maranello a fost nimeni altul decat Ken Okuyama, celebrul designer de la Pininfarina, premiat printre altele si pentru Ferrari Rossa, considerat ca fiind cel mai bun concept al anului 2000.

Ferrari Enzo a fost construit intr-o serie limitata de doar 349 de exemplare, toate modelele fiind pre-comandate si platite inca dinainte de debutul oficial de la Paris. Pe langa valoarea inestimabila de sine statatoare, acest lucru ii confera un plus de exclusivitate, ceea ce face ca modelul scos la vanzare pe Ebay sa atraga tot mai multe priviri din partea colectionarilor.

Modelul despre care vorbim dispune de o unitate de motorizare V12 de 225 de kilograme, cu cilindrii dispusi in unghi de 65 de grade, capabila sa dezvolte o putere de 660 de cai putere la 788 rpm. Unitatea vine insotita de o cutie de viteze secventiala, dispusa pe puntea spate si cuplata direct la motor, care permite schimbarea treptei de viteza in doar 150 de milisecunde. Viteza maxima la care poate ajunge bolidul este de 350 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in 3.65 secunde.

Totodata, pentru atingerea dublului acestuia, adica 200 km/h, este nevoie de doar 5.85 secunde. Modelul scos la vanzare a acumulat la bord pana in prezent putin peste 8400 de kilometri, iar proprietarul acestuia a propus un pret de pornire de 3.5 milioane de dolari. Se pare ca cei care au vazut nu au stat prea mult pe ganduri pentru ca modelul a fost vandut rapid!

VIDEOCLIPUL ZILEI