Un Ferrari Enzo isi asteapta cumparatorul! Vezi la ce pret se vinde super masina!

Un Ferrari Enzo isi asteapta cumparatorul! Vezi la ce pret se vinde super masina!

Chiar si produs intr-o serie limitata si exclusivista de doar 399 de unitati, Ferrari Enzo poate ajunge chiar si acum in garajul celor care isi doresc si isi si pot permite un astfel de bolid. Chiar daca toate exemplarele au fost cumparate inca de la momentul lansarii, numerosi proprietari renunta dupa ceva timp la ele, probabil pentru a-si putea cumpara un alt model mai nou sau pentru a profita de valoarea in continua crestere pe care modelele exclusiviste o dezvolta.

Ferrari Enzo a fost lansat inca din 2002, in cadrul Salonului Auto International de la Paris, atunci cand a intors privirile tuturor celor prezenti la eveniment. Asa cum ii spune si numele, acest model s-a dorit a fi considerat drept un omagiu adus fondatorului Scuderiei, Enzo Ferrari.

Scuderia Ferrari a fost fondata inca din 1929 si, de atunci si pana in zilele noastre, bolizii construiti la Maranello au fost priviti drept adevarate repere in lumea automobilistica. Nu in ultimul rand, modelul Ferrari Enzo a marcat si castigarea primului titlu de Formula 1 din noul mileniu, atat la nivel de piloti, cat si in ceea ce priveste constructorii.

In acel sezon, pilotul german Michael Schumacher s-a impus fara probleme in fata rivalilor sai, in timp ce Ferrari a dominat autoritar clasamentul constructorilor. Modelul Ferrari Enzo beneficiaza de o infatisare inspirata de monoposturile de Formula 1, gandita de Ken Okuyama, celebrul designer al Pininfarina.

Bolidul dispune de o masa totala extrem de scazuta de doar 1335 de kilograme, gratie caroseriei fabricate in mare masura din fibra de carbon si aliaj de aluminiu. In ceea ce priveste motorizarea, Ferrari Enzo este echipat cu o unitate de motorizare V12 cu cilindri dispusi in unghi de 65 de grade, capabila sa dezvolte o putere totala de 651 de cai putere si un cuplu maxim de 657 Nm.

Aceasta este insotita de o cutie de viteze secventiala, dispusa pe puntea spate si cuplata direct la motor, care permite o viteza de reactie de doar 150 de milisecunde. Viteza maxima la care poate ajunge bolidul este de 350 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 3.65 secunde.

Spre deosebire de multe alte modele exclusiviste revandute dupa ce aproape nu au fost folosite deloc, acest model Ferrari Enzo a acumulat la bord pana in prezent nu mai putin de 19.246 kilometri. Pretul cerut de actualul proprietar se ridica la 2.7 milioane de dolari.

VIDEOCLIPUL ZILEI