Ferrari 400 Superamerica de colectie, scos la licitatie in Paris

1962 Ferrari 400 Superamerica Coupe LWB Aerodinamico

In cazul in care vreti sa va incepeti anul prin achizitionarea unui sportcar de colectie, atunci informatiile pe care vi le vom prezenta sunt in special pentru voi. Casa de licitatii RM Sotheby’s va scoate la licitatie unul dintre cele mai rare sportcaruri produs vreodata: Ferrari 400 Superamerica LWB Coupe Aerodinamico.

Exemplarul in cauza este construit in 1962 si este primul dintre cele doar 18 modele fabricate ale celei de-a doua serii. Coupe-ul a fost lansat in premiera absoluta in anul 1962, in cadrul centrului auto expozitional de la Londra, Earls Court. In acelasi an, modelul a fost exportat pentru 13.000 de dolari catre Luigi Chinetti Motors, fiind prezentat apoi si in cadrul Festivalului Auto de la Chicago.

Modelul 400 LWB Coupe beneficiaza de o caroserie speciala, realizata de renumitul Aldo Brovarone, specialist in design in cadrul Pininfarina. Brovarone a lucrat la masina timp de mai bine de doua luni, reusind sa termine complet misiunea in 29 septembrie 1962. Caroseria acesteia este vopsita complet intr-o culoare argintie, in timp ce interiorul este de culoare neagra. Ferrari 400 Superamerica a debutat initial in cadrul Festivalului Auto de la Torino, in anul 1959.

Acesta era propus ca un inlocuitor al precedentului Ferrari 410 Superamerica, model construit timp de cinci ani intr-o serie limitata de doar 35 de exemplare, incepand din 1955. Noul model dispune de un ampatament marit de 2600 mm si de o motorizare V12 de 4.0 litri, cuplata la o transmisie manuala cu sase rapoarte. Motorul in cauza este capabil sa genereze nu mai putin de 340 de cai putere, o performanta demna de invidiat pentru anii ’60.

Dupa prezentarile catre publicul larg din cadrul festivalurilor auto mai sus mentionate, exemplarul in cauza a fost cumparat initial de un om de afaceri american din New York. La inceputul anilor ’80, automobilul a fost supus unei restaurari complete, lucrarile fiind realizate de specialistii de la Terry York Motor Cars. In cele din urma, sportcar-ul a fost vandut unui colectionar auto din Tokio. In anii 2000, automobilul a fost importat din nou in Statele Unite, dupa care a luat drumul catre Europa.

Casa de licitatii RM Sotheby’s nu a facut publica inca suma de la care va porni licitatia, insa specialistii in domeniu se asteapta la o suma de aproximativ 3.5 milioane de dolari. Ca exemplu, la mijlocul anului trecut, un Ferrari 410 Superamerica construit in 1957, a fost achizitionat cu 5.1 milioane de dolari; in timp ce un alt exemplar 400 Superamerica SWB Cabriolet din 1962 a fost vandut cu peste 7.5 milioane de dolari. Licitatia va avea loc la Paris, in 3 februarie 2016.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter